Jamaican Goat Curry
Jamaican Goat Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 81g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 687 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.54 za porcję. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Mieszanka ziemniaków russet, czosnek, papryka Scotch bonnet, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jamaican Goat Curry, Jamaican Curry Goat, oraz Jamajskie Curry Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w rondlu 3 quart lub holenderski piekarnik na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodaj 1/3 kozy na patelnię i brązowy ze wszystkich stron, o 6 protokół.
Przenieść na talerz. Powtórz z pozostałą kozą w dwóch kolejnych partiach, dodając dodatkowy olej w razie potrzeby i kontrolując ciepło, aby zapobiec spalaniu.
Odstawić patelnię do ogrzania i dodać cebulę i czosnek. Gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Dodać curry i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać imbir i pieprz i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj wodę lub rosół z kurczaka do garnka, wraz z rumianym mięsem.
Dodać 2 łyżeczki soli koszernej. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 1 1/2 godziny.
Dodaj ziemniaki i kontynuuj gotowanie, aż Koza będzie całkowicie miękka, 30 minut do 1 godziny dłużej.
Usuń tłuszcz z bulionu. Lub niech curry ostygnie i umieścić go w lodówce. Odtłuścić zestalony tłuszcz na wierzchu. Jeszcze raz podgrzej curry. Doprawić do smaku większą ilością soli i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.