Jalapeño-Cheddar Frittata

Jalapeño-Cheddar Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 24. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Mieszanka marynowanych Chilli jalapeño ze słoika, suszone pomidory pakowane w olej, ser cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini pieczona Frittata z szynką, Jalapeno, ostrym cheddarem, pomidorami i kolendrą, Jalapeño Popper Frittata, oraz Kukurydza, Jalapeno, boczek i cebula Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayem.
Ser posypać równomiernie dnem naczynia.
Posypać chili, suszone pomidory i bazylia na ser. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka w dużej misce, aż blady i lekko zagęszczony, o 8 protokół. Beat w reserved 5 łyżek jalapeño cieczy.
Do naczynia wlać masę jajeczną.
Piec frittata do firmy, o 30 protokół. Lekko schłodzić.
Przeciąć każdy kwadrat po przekątnej na pół. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Podgrzać w piekarniku 177° 10 minut.)