Jakie (Czekoladowe) Marzenia Są Z Ciasta
Jakie (czekoladowe) marzenia są zrobione z ciasta wymaga mniej więcej 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1114 kalorii. Jeśli masz ciężką śmietanę do ubijania, Devil ' s food Cake mix, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Podobne przepisy to Jak zrobić Ultra gładki Domowy Hummus ... czyli Hummus marzeń), Czekoladowo Miętowe Sny, oraz Niesamowite Ciasto Czekoladowe Bez Mąki Z Bitą Śmietaną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwie 9-calowe okrągłe patelnie do pieczenia.
Wymieszać ciasto wymieszać, 1 szklanka wody, oleju i jaj w dużym łuku, aż dobrze wymieszane.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 26 do 31 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Pokrój jedno ciasto na pół poziomo i umieść połowę w 10-calowej patelni springform. Zachowaj pozostałe 3/4 ciasta do innego użycia.
Roztopić posiekaną czekoladę do pieczenia i serek w dużej misce kuchenki mikrofalowej w odstępach 30-sekundowych, mieszając po każdym roztopieniu, przez 1 do 3 minut (w zależności od kuchenki mikrofalowej). Odstawić do ostygnięcia.
Wymieszaj 1 łyżeczkę żelatyny z 1 łyżką zimnej wody w małej misce przez 1 minutę; dodaj wrzącą wodę i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia.
Ubij 3/4 szklanki ciężkiej śmietany do ubijania, aż do spienienia w dużej misce.
Dodać 1/2 łyżeczki cukru i mieszaniny żelatyny; kontynuując ubijać aż sztywne szczyty tworzą. Unieść trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: bita śmietana powinna tworzyć ostry szczyt, który zachowuje swój kształt. Złóż około 1/4 bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny serek czekoladowy do dobrze wymieszane; złóż pozostałą bitą śmietanę do mieszaniny czekolady, aby utworzyć mus.
Mus rozprowadzić na cieście ułożonym na patelni springform. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania następnej warstwy.
Ubij żółtka w dużej misce, aż żółtka będą bladożółte. Ubij w 1/4 szklanki cukru, 3 łyżki mąki i 1 łyżeczkę żelatyny do wymieszania.
Doprowadzić 1 3/4 szklanki ciężkiej śmietany ubijającej i ekstraktu wanilii do wrzenia w rondlu; niższe ciepło do średniego.
Wlać około 1/2 szklanki gorącej śmietany do masy jajecznej mieszając; pozostałą śmietanę wymieszać do miski.
Wlać śmietanę przez sitko do rondla; kontynuować gotowanie i mieszanie, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tylną część łyżki, około 10 minut. Pozostaw krem do ostygnięcia, a następnie zalej warstwą musu na patelni springform.
Umieścić ciasto w zamrażarce, tworząc pozostałą warstwę.
Rezerwa 1/2 szklanki czekoladowe chipsy; wlać pozostałe czekoladowe chipsy w dużej misce.
Doprowadzić 1 1/2 szklanki ciężkiej śmietany i masła do wrzenia w czystym rondlu.
Wlać śmietanę do miski na kawałkach czekolady. Mieszaj, aż będzie gładka i czekolada się rozpuści. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, aż czekoladowy ganache zacznie gęstnieć.
Wyjmij ciasto z zamrażarki i zdejmij kołnierz patelni z patelni springform.
Wlać czekoladowy ganache na ciasto; użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić czekoladę na wierzchu i bokach ciasta. Naciśnij zarezerwowane 1/2 szklanki czekolady chipsy wzdłuż boku ciasta. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.