Jajko, jarmuż i pomidorowe okłady śniadaniowe z hummusem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne? Jajko, jarmuż i pomidorowe okłady śniadaniowe z hummusem mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz liście jarmużu, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać hummus, można śledzić to danie główne z Hummus Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Okłady śniadaniowe z jajkiem i jarmużem, Awokado Jarmuż Hummus Płatki Owsiane Miska Śniadaniowa, oraz Jarmuż I Suszony Hummus Pomidorowy.
Instrukcje
Odetnij i wyrzuć łodygę ze środka każdego liścia jarmużu. Grubo posiekać jarmuż na 1-calowe kawałki. To będzie wyglądać jak masz dużo jarmużu, ale będzie gotować się znacznie.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pomidory, szalotka, czosnek, tymianek i płatki czerwonej papryki, jeśli używasz. Smażyć, aż pomidory i szalotka zmiękną, o 4 protokół.
Dodać jarmuż i posypać solą i pieprzem. Wrzucić z 2 drewniane łyżki, aż jarmuż więdnie, ale jest jeszcze jasnozielony, o 2 protokół. Wymieszać z bazylią.
Napełnij szeroki rondel wystarczającą ilością wody, aby zmierzyć 2 cale głębokości. Doprowadzić wodę do wrzenia toczenia na dużym ogniu. Rozbij każde jajko na oddzielną filiżankę herbaty. Wyłączyć ogień pod rondlem. Natychmiast wsuń każde jajko z kubka do innej części wody (białka się rozłożą).
Pozostawić jajka, aż białka są ustawione i żółtka są nadal bardzo miękkie w dotyku, 3 do 4 minut.
W międzyczasie, używając szczypiec, tostuj każdą tortillę bezpośrednio na dużym ogniu, aż zacznie czernieć w plamach, około 15 sekund na stronę.
Połóż ciepłe tortille na talerzach. Łyżka 1 łyżka Hummusu na każdej tortilli i rozprowadzić na pokrycie, pozostawiając 1-cal granicy. Mieszaninę jarmużu podzielić na hummus.
Używając łyżki szczelinowej, podnieś każde jajko z wody, wycierając nadmiar płynu z dna łyżki ręcznikami papierowymi.
Na wierzch kale ułożyć jajka. Żółtka przeciąć i przycisnąć na jajkach trochę tak żółtka zaczynają biegać (to ułatwi je jeść). Złóż dno każdej tortilli, a następnie złóż po bokach, pozostawiając chusty otwarte na górze.
Przedruk z Giada ' s Feel Good Food Copyright © 2013 by GDL Foods Inc. Copyright © 2013 by Amy Neunsinger. Opublikowane przez Clarkson Potter, oddział Random House LLC. GIADA De LAURENTIIS jest nagrodzoną Emmy gwiazdą Food Network 's Everyday Italian, Giada at Home i Giada in Paradise; jurorką Food Network Star; korespondentką NBC' s Today show; oraz autorką sześciu bestsellerowych książek New York Times. Uczęszczała do szkoły gotowania Cordon Bleu w Paryżu i pracowała w restauracji Spago Wolfganga Pucka, zanim założyła własną firmę cateringową GDL Foods. Urodziła się w Rzymie, dorastała w Los Angeles, gdzie obecnie mieszka z mężem Toddem i ich córką Jade.