Jajko, jarmuż i pomidorowe okłady śniadaniowe z hummusem

Jajko, jarmuż i pomidorowe okłady śniadaniowe z hummusem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne? Jajko, jarmuż i pomidorowe okłady śniadaniowe z hummusem mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz liście jarmużu, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać hummus, można śledzić to danie główne z Hummus Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Okłady śniadaniowe z jajkiem i jarmużem, Awokado Jarmuż Hummus Płatki Owsiane Miska Śniadaniowa, oraz Jarmuż I Suszony Hummus Pomidorowy.

Instrukcje

1
Odetnij i wyrzuć łodygę ze środka każdego liścia jarmużu. Grubo posiekać jarmuż na 1-calowe kawałki. To będzie wyglądać jak masz dużo jarmużu, ale będzie gotować się znacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj pomidory, szalotka, czosnek, tymianek i płatki czerwonej papryki, jeśli używasz. Smażyć, aż pomidory i szalotka zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PomidorPomidor
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
4
Dodać jarmuż i posypać solą i pieprzem. Wrzucić z 2 drewniane łyżki, aż jarmuż więdnie, ale jest jeszcze jasnozielony, o 2 protokół. Wymieszać z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazyliaBazylia
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
5
Zdjąć z ognia.
6
Napełnij szeroki rondel wystarczającą ilością wody, aby zmierzyć 2 cale głębokości. Doprowadzić wodę do wrzenia toczenia na dużym ogniu. Rozbij każde jajko na oddzielną filiżankę herbaty. Wyłączyć ogień pod rondlem. Natychmiast wsuń każde jajko z kubka do innej części wody (białka się rozłożą).
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
WodaWoda
JajkoJajko
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Pozostawić jajka, aż białka są ustawione i żółtka są nadal bardzo miękkie w dotyku, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
8
W międzyczasie, używając szczypiec, tostuj każdą tortillę bezpośrednio na dużym ogniu, aż zacznie czernieć w plamach, około 15 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
9
Połóż ciepłe tortille na talerzach. Łyżka 1 łyżka Hummusu na każdej tortilli i rozprowadzić na pokrycie, pozostawiając 1-cal granicy. Mieszaninę jarmużu podzielić na hummus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
JarmużJarmuż
10
Używając łyżki szczelinowej, podnieś każde jajko z wody, wycierając nadmiar płynu z dna łyżki ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Na wierzch kale ułożyć jajka. Żółtka przeciąć i przycisnąć na jajkach trochę tak żółtka zaczynają biegać (to ułatwi je jeść). Złóż dno każdej tortilli, a następnie złóż po bokach, pozostawiając chusty otwarte na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
JarmużJarmuż
12
Serw.
13
Giada ' s Feel Good Food
14
Przedruk z Giada ' s Feel Good Food Copyright © 2013 by GDL Foods Inc. Copyright © 2013 by Amy Neunsinger. Opublikowane przez Clarkson Potter, oddział Random House LLC. GIADA De LAURENTIIS jest nagrodzoną Emmy gwiazdą Food Network 's Everyday Italian, Giada at Home i Giada in Paradise; jurorką Food Network Star; korespondentką NBC' s Today show; oraz autorką sześciu bestsellerowych książek New York Times. Uczęszczała do szkoły gotowania Cordon Bleu w Paryżu i pracowała w restauracji Spago Wolfganga Pucka, zanim założyła własną firmę cateringową GDL Foods. Urodziła się w Rzymie, dorastała w Los Angeles, gdzie obecnie mieszka z mężem Toddem i ich córką Jade.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn