Jajka z grzybami morelowymi i szparagami po benedyktyńsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj jajek morelowych z grzybami i szparagami. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 11g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szparagów spears, masło, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Jajka Z Grzybami I Szparagami Benedykt, Jajecznica Z Rampami, Szparagami I Grzybami Morelowymi, oraz Smażone pieczarki morelowe i szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować do miękkości, o 2-3 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, aż pachnące, o minutę.
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić.
Dodać grzyby i gotować, aż uwolnią wilgoć, o 3-5 protokół.
Dodaj wino lub bulion, odgazuj patelnię i gotuj przez 2 minuty.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2-3 protokół i zmniejszyć mięso do minimum.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej.Zakręć wodą w garnku.Rozbij jajko do miski i wlej jajko z miski do wody. Powtórz z innym jajkiem.
Niech jajka gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka nie są, o 2-3 protokół i wyłowić je. Powtórz z pozostałymi dwoma jajkami.
Tosty układamy na talerzach, na wierzch polewamy szparagami, jajkami gotowanymi i kremowym sosem grzybowym.