Jajka sadzone i szparagi z parmezanem

Jajka sadzone i szparagi z parmezanem
Smażone jajka i szparagi z parmezanem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, parmigiano-reggiano, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Szparagi z jajkami gotowanymi i parmezanem, Truflowane Szparagi Z Parmezanem I Jajkami, oraz Parmezan tosty ze szparagami, Prosciutto i jajkami.

Instrukcje

1
Ustaw stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika, a następnie rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Szparagi gotować na dużej głębokiej patelni z wrzącej osolonej wody, aż będą chrupiące-miękkie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść szczypcami do ręczników papierowych do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
4
Obficie posmarować masłem używając 1/2 łyżki masła, a następnie podzielić szparagi między nimi. Doprawić solą i pieprzem, a następnie posypać połową sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
MasłoMasło
SerSer
5
Podgrzać pozostałe 2 łyżki masła w patelni 10-calowej nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć jajka, przypraw solą i pieprzem, aż białka są ledwo ustawione, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ostrożnie przenieść 2 jajka do każdego naczynia z zapiekaną łopatką, umieszczając na szparagach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Posypać jajka z pozostałym serem i skropić dowolnym masłem pozostałym na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec w górnej trzeciej części piekarnika, aż ser topi się i jajka są gotowane zgodnie z życzeniem, 4 do 5 minut na cieknące żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Jeśli jajka są podawane z katarowym żółtkiem, nie będą w pełni ugotowane, co może budzić niepokój, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia6
Magazyn