Jajka na patelni ze szparagami, pancettą i parmezanem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jajka na patelni ze szparagami, pancettą i parmezanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 152 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka pancetta, czosnek, sok z 1 cytryny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane szparagi z jajkami sadzonymi i pancettą, Jajka Sadzone Ze Szparagami, Pancettanem I Bułką Tartą, oraz Orzech i Pancetta Pansoti ze szparagami w bulionie z parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak brojlerów w piekarniku,aby był na drugim najwyższym ustawieniu i rozgrzej brojlery do wysokiej.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj pancetta i gotowanie, często mieszając, aż renderowane i chrupiące, o 4 protokół.
Zmniejsz ogień do średniego i dodaj szparagi, szalotkę, czosnek, masło, połowę pietruszki, starty parmezan i płatki chili (jeśli używasz). Doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, aż szparagi zaczną brązowieć, 2 do 3 minut. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Usuń patelnię z ognia i zrobić cztery studnie. Crack jajka w studniach, doprawić solą i pieprzem, i umieścić pod brojlerem, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal działa, o 2 protokół.
Posypać pozostałą pietruszką, trochę ogolonego parmezanu i dobrą mżawką wysokiej jakości oliwy z oliwek.