Jajka Benedykta z grzybami i szparagami to wegetariański przepis laktoowowy na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 506 kalorii , 19 g białka i 26 g tłuszczu . Za 8,13 USD za porcję przepis ten pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu osobom to śniadanie naprawdę smakowało. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup ząbek czosnku, sól, bazylię i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jajka Benedykta ze szparagami , Klasyczne jajka Benedykta i Jajka Benedykta z krabowymi plackami .
Instrukcje
1
Podsmaż szparagi na 1 łyżeczce oleju w dużej patelni, aż będą chrupiące i miękkie; wyjmij je i odstaw na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Na tej samej patelni podsmaż szalotkę na pozostałym oleju i 1 łyżce masła, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pieczarki i czosnek; smaż przez kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®
4
Dodaj sherry, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Wymieszaj ze śmietaną i solą. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do lekkiego zgęstnienia. Wymieszaj z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
W międzyczasie wlej 2-3 cale wody do dużej patelni z wysokimi brzegami; dodaj biały ocet. Doprowadź do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu. Wbij zimne jajka, jedno po drugim, do filiżanki do kremu lub spodka; trzymając filiżankę blisko powierzchni wody, włóż każde jajko do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały Destylowany
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Gotuj bez przykrycia, aż białka będą całkowicie ścięte, a żółtka nadal miękkie, około 4 minut. Łyżką cedzakową wyjmij jajka z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Rozsmaruj resztę masła na kromkach tostów. Na wierzchu umieść szparagi, jajko w koszulce i mieszankę grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko Gotowane
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
8
Posyp pieprzem i skrop octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala