Jajka Benedykt Florentyna

Jajka Benedykt Florentyna
Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, jajka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jajka Benedykta Florentyna z kremowym sosem maślanym, Jajka Benedict Deviled Eggs, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć szpinak przez 3 minut, aż zwiędnie. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na 4 talerzach ułożyć tosty na zakwasie, szpinak podzielić na plastry tostów i odstawić. Przynieś patelnię o dużej powierzchni wypełnioną 2 centymetrami wody na wolnym ogniu; dodaj ocet. Pracując pojedynczo, rozbij każde jajko na ramekin i wsuń do gotującej się wody. Delikatnie kłusować 3 minuty; wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzpinakSzpinak
OcetOcet
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
TostyTosty
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
2
Umieść 1 jajko na każdym toście szpinakowym (Rezerwuj Ostatnie jajko). W blenderze połącz żółtko z pozostałego gotowanego jajka (wyrzuć białe) z majonezem, sokiem z cytryny i wodą; zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Jajko GotowaneJajko Gotowane
MajonezMajonez
SzpinakSzpinak
TostyTosty
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać roztopione masło; zmiksować do połączenia. Łyżka hollandaise na jajka i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
MasłoMasło
JajkoJajko
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn