Jajka Benedykt Florentyna
Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, jajka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jajka Benedykta Florentyna z kremowym sosem maślanym, Jajka Benedict Deviled Eggs, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć szpinak przez 3 minut, aż zwiędnie. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na 4 talerzach ułożyć tosty na zakwasie, szpinak podzielić na plastry tostów i odstawić. Przynieś patelnię o dużej powierzchni wypełnioną 2 centymetrami wody na wolnym ogniu; dodaj ocet. Pracując pojedynczo, rozbij każde jajko na ramekin i wsuń do gotującej się wody. Delikatnie kłusować 3 minuty; wyjąć łyżką szczelinową.
Umieść 1 jajko na każdym toście szpinakowym (Rezerwuj Ostatnie jajko). W blenderze połącz żółtko z pozostałego gotowanego jajka (wyrzuć białe) z majonezem, sokiem z cytryny i wodą; zmiksuj na gładką masę.
Dodać roztopione masło; zmiksować do połączenia. Łyżka hollandaise na jajka i podawać natychmiast.