Jajka Benedicto (Chipotle Eggs Benedict with Blender Mock Hollandaise)
Eggs Benedicto (Chipotle Eggs Benedict with Blender Mock Hollandaise) może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pieprz, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jajka po benedyktyńsku z Chipotle Hollandaise, Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim, oraz Jajka Po Benedyktyńsku-SOS Hollandaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla holenderskiego: w małym rondlu na małym ogniu, roztopić masło, aż bulgotanie gorące. W blenderze dodaj żółtka, czarny pieprz, do smaku i 1 łyżkę soku z cytryny. Przykryj blender i zmiksuj na dużej prędkości przez kilka sekund. Usuń środkową nasadkę pokrywy blendera lub ostrożnie usuń samą pokrywę z blenderem nadal działającym.
Gorące masło wlać cienkim, równomiernym strumieniem do wirującej mieszaniny jajek.
Dodaj chipotle i pulse połączyć. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. (Jeśli sos staje się zbyt gęsty, można go rozrzedzić za pomocą kilku łyżek wrzącej gorącej wody.) Dla jaj: w ciężkim rondlu połączyć około 2 ćwiartki wody i octu i doprowadzić do duszenia. Rozbij 1 jajko do małej miski lub kubka i wsuń jajko do chochli. Opuść chochlę do wody i przytrzymaj ją przez 1 minutę, a następnie wyjmij chochlę i pozostaw jajko do gotowania jeszcze przez 2 minuty. Gotować na wolnym ogniu, aż białka będą jędrne, a żółtka nadal płynne. Powtórz z każdym pozostałym jajkiem.
Jajka przełożyć łyżką szczelinową na papierowe ręczniki, aż będą gotowe do podania. Do montażu: ułóż pół rogalika, pokrój bok do góry, na każdym z 4 talerzy. Na każdą połówkę kładziemy 1 kawałek prosciutto, następnie 2 jajka w koszulce i topujemy holenderskim sosem.