Jajecznica Grecka

Jajecznica Grecka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc spróbuj Greckiej jajecznicy. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 20g tłuszczu i w sumie 244 kalorii. Za $1.3 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Allrecipes ma 32 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, jajka, ser feta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo Wegetariańskie, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Z łyżką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Jajecznica, jak zrobić jajecznicę / jajko s, Najlepsza jajecznica, oraz Jajecznica są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu. Ubij jajka i wodę razem, a następnie wlej na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj ser feta i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aby się wymieszać. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser FetaSer Feta

Wyposażenie

Polecane wino: Wino Musujące

Jajecznicę można połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Świetlna butelka Dom Perignon Vintage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 279 dolarów za butelkę.
Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki
Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki
on otwarcie bukiet jest złożony i świetlisty, mieszanie białych kwiatów, owoców cytrusowych i pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. Ostateczne aromaty oferowane przez wino zaczynają wykazywać pikantne, drzewne i prażone nuty. Po długim okresie niechęci wino wreszcie się otwiera. Istnieje pełna równowaga między nosem a podniebieniem. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, atletyczny charakter wyraża się teraz również ciepłem. Owoce są wyraźne i wyraźne. Charakterystyczna kwasowość rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, Dymna i bardzo obiecująca.Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, parami mięsa i jodu, gotowanymi i surowymi. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowanie 2008 roku i zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia3
Magazyn