Jagodowo-Cytrusowy Drobiazg
Jagodowo-cytrusowy drobiazg może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jagód, skrobi kukurydzianej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Jagodowy Drobiazg, Red Berry Trifle, oraz Trzy-Jagodowy Drobiazg dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklanej misce ubij jajka, sok, skórkę i 1/4 szklanki cukru. W średnim rondlu doprowadzić 2 cale wody do wrzenia. Reduceheat do średnio-niskie i zestaw miski overpan. (Dno miski powinno leżeć nad wodą bez dotykania jej.) Gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż wystarczająco dużo, aby pokryć łyżkę, około 20 minut.
Ubij żelatynę, aż w pełni się rozpuści.
Wyjąć miskę z ognia; pourcurd równomiernie wśród czterech 5-uncji servingglasses; przechowywać w lodówce do stałej, około 2 godzin. W małym rondlu overmedium-high heat, gotować jagody zprzepuszczając 3 łyżki cukru, mieszającoccascasionally, aż jagody rozpadają się, upłynnić i zacząć bąbelki, około 10 minut. W misce odcedzić jedną trzecią gorącej mieszanki jagodowej; dodać skrobię kukurydzianą i trzepaczkę, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Pourjuice-mieszanka skrobi kukurydzianej w samesaucepan; gotować na średnio wysokim sosie heatuntil gęstnieje, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekaną miętę; ostudzić całkowicie. Łyżka berrysauce równomiernie na twarogu. Chłodziarkorozpocznij co najmniej 1 godzinę lub do 24; wyjmij z lodówki 30 minut przed podaniem; udekoruj gałązkami mięty.