Jagodowo-Bazyliowe Ice Pops
Jeśli 1,35 zł za porcję spada twój budżet, jagodowo-bazyliowy Ice Pops może być super bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 29 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka lokalnych jagód, cukru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Borówka Basil Martini Pops Przepis, Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, oraz Arbuz, Chili i bazylia Ice Pops.
Instrukcje
W małym rondlu gotuj jagody, 3 łodygi bazylii i wodę na małym ogniu, aż jagody zmiękną, a mieszanina ma głęboki niebieski / fioletowy kolor.
Usunąć łodygi bazylii i wyrzucić, następnie dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia.
Ostudzić, następnie dodać do blendera wraz z sokiem z cytryny i liści z zarezerwowanej bazylii. Zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę do papierowych kubków i umieścić w lodówce do ostygnięcia, a następnie przenieść do zamrażarki. Po około godzinie, lub gdy pops są częściowo zamrożone, włóż patyczek popsicle do każdej filiżanki.
Gdy zamrożone stałe, oderwać papierowe kubki z pops i cieszyć się!