Jagnięcy Tagine Shepherd ' s Pie

Jagnięcy Tagine Shepherd ' s Pie
Jagnięcina Tagine Shepherd ' s Pie może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,22 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, ząbki czosnku, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Paleo Shepherd ' s Pie, Tagine Jagnięcy, oraz Tagine Jagnięcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj połowę jagnięciny na patelnię; gotować 4 protokół lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wyjąć jagnięcinę z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj cebulę i marchewkę na patelnię, i smażyć przez 3 protokół. Wymieszać 1 1/4 łyżeczki soli, 4 łyżeczki czosnku i dalej 5 składników( przez czerwony pieprz); podsmażyć 30 sekund. Wymieszać w winie; gotować 1 minutę, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać z jagnięciną, 1 1/2 szklanki wywaru z kurczaka, morele i rodzynki. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 30 minut. Wymieszać posiekaną kolendrę i 1 łyżkę soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Połączyć pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek, Pozostałe 1 łyżka soku z cytryny, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki wywaru z kurczaka, 2 ząbki czosnku, i ciecierzyca w mini robocie; proces do gładkiej. Łyżka 2/3 szklanki mieszaniny jagnięciny do każdego z 6 (7-uncji) ramekins. Top każdej porcji z około 3 łyżki mieszanki ciecierzycy. Lekko pokryć mieszankę ciecierzycy sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Piec w 350 przez 30 minut lub do góry zaczynają brązowieć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 34 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn