Jagnięcina ze szpinakiem i cebulą

Jagnięcina ze szpinakiem i cebulą
Za 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 433 kalorii, 4G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Mieszanka rozmarynu, zielonej cebuli, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Cebula nadziewana jagnięciną i szpinakiem, Jagnięcina Exohiko (jagnięcina, szpinak i ser nadziewany paczkami Filo), oraz Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników; dodaj kotlety jagnięce. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2
W rondlu. podsmaż zieloną cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodaj ocet i wino lub bulion i sok winogronowy; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj miętę i cukier. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do momentu, gdy sos zostanie zredukowany do 3/4 szklanki. Szczep; wyrzucić miętę. Odłóż sos na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Nawlecz ćwiartki cebuli na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
6
Posmaruj solą i pieprzem. Wyrzuć marynatę z jagnięciny. Grilluj kotlety pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnich termometr do mięsa powinien wskazywać 160; dobrze zrobione, 170). Grilluj szaszłyki cebulowe przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Na dużej patelni podsmaż zieloną cebulę i czosnek na oleju i maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj szpinak, sól i pieprz; smaż przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy szpinak zacznie więdnąć i zostanie podgrzany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
9
Ułóż na półmisku do serwowania.
10
Usuń cebulę ze szaszłyków; umieść cebulę i kotlety jagnięce na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Składniki

3Średnia żółta cebula, posiekanaświeży szpinak dla niemowlątświeży szpinak dla niemowląt2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli3Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone wino lub 1 łyżka octu z czerwonego winawytrawne czerwone wino lub 1 łyżka octu z czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone wino lub 1/2 szklanki bulionu wołowego i soku winogronowegowytrawne czerwone wino lub 1/2 szklanki bulionu wołowego i soku winogronowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweluźno zapakowane świeże liście mięty, posiekaneluźno zapakowane świeże liście mięty, posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahammielony świeży rozmaryn lub 2 łyżeczki suszonego rozmarynu, rozgniecionymielony świeży rozmaryn lub 2 łyżeczki suszonego rozmarynu, rozgnieciony1porcja startego parmezanumielony świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymiankumielony świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymianku3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula12(mequite, hikora lub olcha)kotlety jagnięce (1 cal grubości)kotlety jagnięce (1 cal grubości)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass1DashPłynny dym, opcjonalniePłynny dym, opcjonalnie2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu6krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1małecebula posiekanacebula posiekana0warzywo (np. szpinak)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)6krewetki i żyłkiSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku1porcja startego parmezanuz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1łyżka czerwony ocet winnysłodka cebula, pokrojona w ćwiartkisłodka cebula, pokrojona w ćwiartki2Spód: okruszki z herbatników grahamSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn