Jagnięcina z Oliwkami: Agnello alle Olive

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, warto wypróbować jagnięcinę z oliwkami: Agnello alle Olive. Za 3,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 606 kalorii , 48 g białka i 40 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, skrzydełka z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 69% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy toMakaron z sosem z czarnych oliwek: Stringozzi Alle Olive , Gicz jagnięca z karczochami i oliwkami: Stinci di Agnelli con Carciofi e Olive oraz Grillowane żeberka jagnięce (agnello A Scottadito) .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużym ogniu w holenderskim piekarniku i dodaj mięso, aby obsmażyło się ze wszystkich stron. Mięso dopraw solą i pieprzem, zwilż sokiem z cytryny i 1/2 szklanki bulionu. Przykryć i dusić 30 minut.
Dodać wydrylowane oliwki, połowę oregano, płatki chili i pozostały bulion. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie jak widelec.
Podawać pokrojone w plasterki, skropione sokiem z patelni i pozostałymi oliwkami na boku.
Posyp pozostałym oregano każdy kawałek.
W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzej olej na dużym ogniu, aż zacznie dymić.
Dodaj wszystkie części kurczaka i podsmaż całość, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Wyjmij kurczaka i zachowaj.
Do garnka dodaj marchewkę, cebulę i seler i smaż, aż będą miękkie i rumiane. Włóż kurczaka z powrotem do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Mieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć kawałki przyrumienionego kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu, aż masa zredukuje się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Zdjąć z ognia, odcedzić i docisnąć dnem kadzi, aby wydobyć cały płyn. Wymieszaj bulion, aby ułatwić ostygnięcie i odstaw. Przechowuj zapasy w lodówce w małych pojemnikach przez okres do tygodnia lub zamrażaj do miesiąca.