Jagnięcina pieczona z cytryną i koprem włoskim z polentą

Jagnięcina pieczona z cytryną i koprem włoskim z polentą
Pieczona jagnięcina z polentą z cytryny i kopru włoskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 590 kalorii, 34g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, chrzan, mascarpone i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Krewetki z szybko Zakonserwowaną cytryną i koprem włoskim na Polencie, Pieczony Schab Z Jagnięciny Z Morelami I Mascarpone Polenta, oraz Jagnięcina Pieczona Na Koprze I Figach.

Instrukcje

1
W robocie, puree cytryny z czosnkiem, koper włoski, oliwa z oliwek i 1 łyżka pieprzu. Ułóż jagnięcinę w szklanym naczyniu do pieczenia i zalej marynatą. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Zeskrobać część marynaty i przełożyć jagnięcinę na patelnię. Doprawić solą. Piecz przez około 45 minut, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część zarejestruje 12
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i pozostawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Tymczasem w dużym rondlu połącz wodę z polentą, ubijając, aż będzie gładka. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż polenta lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Ubij 1 szklankę mleka i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż polenta będzie prawie miękka, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Ubić masło i mascarpone i gotować przez około 15 minut dłużej, aż polenta będzie kremowa i miękka. Wymieszać Pecorino Romano i doprawić polentę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
MascarponeMascarpone
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Łyżka polenta na talerze obiadowe. Cienko pokroić pieczoną jagnięcinę i ułożyć plastry na polencie. W małej misce połącz posiekaną natkę pietruszki i przygotowany chrzan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Posyp mieszaninę jagnięciną i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn