Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami

Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami
Jagnięcina w szaszłyku z czerwonym winem Rioja Vinaigrette i sałatka z endywii z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 59G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 12,01 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, majonez, szynkę serrano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 38 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Szaszłyk jagnięcy z pikantnym granatem-Rioja czerwone wino Vinaigrette i miętowo-migdałowy smak, Sałatka z endywia i sera pleśniowego z winegretem sojowo-Sherry, oraz Sałatka z pieczonej gruszki z Endywią, granatem, serem pleśniowym i winegretem z orzechów laskowych.

Instrukcje

1
Zrobić vinaigrette: w średnim niereaktywnym rondlu na dużym ogniu, zmniejszyć wino do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Umieść w blenderze z octem, musztardą i miodem i zmiksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Może być przechowywany w lodówce do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zrobić jagnięcinę: moczyć 8 bambusowych szaszłyków o długości 6 cali w wodzie przez 2 godziny lub przez noc. W dużej misce, połączyć czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn i jagnięcinę i marynować jagnięcinę 4 do 6 godzin w lodówce. Przygotuj grill lub brojlerów. Na szaszłyki nawleczyć jagnięce kostki i prażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj do rzadkości lub średnio-Rzadkości, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieść szaszłyki na półmisku i zalej je winegretem Rioja. Można podawać z kuskusem instant zrobionym z wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
RiojaRioja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Wymieszać creme fraiche, majonez, musztardę Dijon, sok z cytryny i olej i doprawić solą i pieprzem. Złożyć w ser pleśniowy i romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Creme FraicheCreme Fraiche
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
I Pomarańczowym PieprzemI Pomarańczowym Pieprzem
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Rozgrzać olej w małej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać szynkę i gotować, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Umieścić endywia i frisee w dużej misce, wrzucić z niektórych dressing i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Podziel zieleninę na cztery talerze i wierzch z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
EndiveEndive
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieścić 3 plasterki gruszki wokół talerza i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone migdały w plasterkachprażone migdały w plasterkach2dojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 caladojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony ser pleśniowypokruszony ser pleśniowy8krewetki i żyłkiSos Z Sera PleśniowegoSos Z Sera Pleśniowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusztarda DijonMusztarda Dijon23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaMusztarda DijonMusztarda Dijon2głowyendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterkiendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterki2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.friseefrisee2głowyczosnek obrany i rozgniecionyczosnek obrany i rozgnieciony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2kilogramyschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkęschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek32prażona cebula perłowaprażona cebula perłowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calai pomarańczowym pieprzemi pomarańczowym pieprzem8gałązki rozmarynugałązki rozmarynu8krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szynka serrano pokrojona w cienkie plasterkiszynka serrano pokrojona w cienkie plasterki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej z orzechów włoskicholej z orzechów włoskich1butelkaCzerwone wino RiojaCzerwone wino Rioja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 38 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn