Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami

Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami
Jagnięcina w szaszłyku z czerwonym winem Rioja Vinaigrette i sałatka z endywii z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 59G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 12,01 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, majonez, szynkę serrano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 38 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Szaszłyk jagnięcy z pikantnym granatem-Rioja czerwone wino Vinaigrette i miętowo-migdałowy smak, Sałatka z endywia i sera pleśniowego z winegretem sojowo-Sherry, oraz Sałatka z pieczonej gruszki z Endywią, granatem, serem pleśniowym i winegretem z orzechów laskowych.

Instrukcje

1
Zrobić vinaigrette: w średnim niereaktywnym rondlu na dużym ogniu, zmniejszyć wino do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Umieść w blenderze z octem, musztardą i miodem i zmiksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Może być przechowywany w lodówce do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zrobić jagnięcinę: moczyć 8 bambusowych szaszłyków o długości 6 cali w wodzie przez 2 godziny lub przez noc. W dużej misce, połączyć czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn i jagnięcinę i marynować jagnięcinę 4 do 6 godzin w lodówce. Przygotuj grill lub brojlerów. Na szaszłyki nawleczyć jagnięce kostki i prażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj do rzadkości lub średnio-Rzadkości, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieść szaszłyki na półmisku i zalej je winegretem Rioja. Można podawać z kuskusem instant zrobionym z wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
RiojaRioja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Wymieszać creme fraiche, majonez, musztardę Dijon, sok z cytryny i olej i doprawić solą i pieprzem. Złożyć w ser pleśniowy i romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Creme FraicheCreme Fraiche
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
I Pomarańczowym PieprzemI Pomarańczowym Pieprzem
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Rozgrzać olej w małej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać szynkę i gotować, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Umieścić endywia i frisee w dużej misce, wrzucić z niektórych dressing i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Podziel zieleninę na cztery talerze i wierzch z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
EndiveEndive
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieścić 3 plasterki gruszki wokół talerza i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone migdały w plasterkachprażone migdały w plasterkach2dojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 caladojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony ser pleśniowypokruszony ser pleśniowy81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSos Z Sera PleśniowegoSos Z Sera Pleśniowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusztarda DijonMusztarda Dijon2Spód: okruszki z herbatników grahamMusztarda DijonMusztarda Dijon2głowyendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterkiendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterki227papryka habanerofriseefrisee2głowyczosnek obrany i rozgniecionyczosnek obrany i rozgnieciony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2kilogramyschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkęschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2Spód: okruszki z herbatników graham4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek32prażona cebula perłowaprażona cebula perłowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2Spód: okruszki z herbatników grahami pomarańczowym pieprzemi pomarańczowym pieprzem8gałązki rozmarynugałązki rozmarynu81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprzSól i pieprz81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz113papryka habaneroszynka serrano pokrojona w cienkie plasterkiszynka serrano pokrojona w cienkie plasterki2Spód: okruszki z herbatników grahamolej z orzechów włoskicholej z orzechów włoskich1butelkaCzerwone wino RiojaCzerwone wino Rioja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 38 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn