Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami

Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami
Jagnięcina w szaszłyku z czerwonym winem Rioja Vinaigrette i sałatka z endywii z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 59G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 12,01 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, majonez, szynkę serrano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 38 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Szaszłyk jagnięcy z pikantnym granatem-Rioja czerwone wino Vinaigrette i miętowo-migdałowy smak, Sałatka z endywia i sera pleśniowego z winegretem sojowo-Sherry, oraz Sałatka z pieczonej gruszki z Endywią, granatem, serem pleśniowym i winegretem z orzechów laskowych.

Instrukcje

1
Zrobić vinaigrette: w średnim niereaktywnym rondlu na dużym ogniu, zmniejszyć wino do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Umieść w blenderze z octem, musztardą i miodem i zmiksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Może być przechowywany w lodówce do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zrobić jagnięcinę: moczyć 8 bambusowych szaszłyków o długości 6 cali w wodzie przez 2 godziny lub przez noc. W dużej misce, połączyć czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn i jagnięcinę i marynować jagnięcinę 4 do 6 godzin w lodówce. Przygotuj grill lub brojlerów. Na szaszłyki nawleczyć jagnięce kostki i prażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj do rzadkości lub średnio-Rzadkości, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Umieść szaszłyki na półmisku i zalej je winegretem Rioja. Można podawać z kuskusem instant zrobionym z wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
RiojaRioja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Wymieszać creme fraiche, majonez, musztardę Dijon, sok z cytryny i olej i doprawić solą i pieprzem. Złożyć w ser pleśniowy i romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Creme FraicheCreme Fraiche
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
I Pomarańczowym PieprzemI Pomarańczowym Pieprzem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1
Rozgrzać olej w małej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać szynkę i gotować, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Umieścić endywia i frisee w dużej misce, wrzucić z niektórych dressing i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Podziel zieleninę na cztery talerze i wierzch z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
EndiveEndive
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Umieścić 3 plasterki gruszki wokół talerza i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone migdały w plasterkachprażone migdały w plasterkach2dojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 caladojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony ser pleśniowypokruszony ser pleśniowy8krewetki i żyłkiSos Z Sera PleśniowegoSos Z Sera Pleśniowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusztarda DijonMusztarda Dijon22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuMusztarda DijonMusztarda Dijon2głowyendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterkiendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterki227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefriseefrisee2głowyczosnek obrany i rozgniecionyczosnek obrany i rozgnieciony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2kilogramyschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkęschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek32prażona cebula perłowaprażona cebula perłowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzui pomarańczowym pieprzemi pomarańczowym pieprzem8gałązki rozmarynugałązki rozmarynu8krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszynka serrano pokrojona w cienkie plasterkiszynka serrano pokrojona w cienkie plasterki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej z orzechów włoskicholej z orzechów włoskich1butelkaCzerwone wino RiojaCzerwone wino Rioja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 38 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn