Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami
Jagnięcina w szaszłyku z czerwonym winem Rioja Vinaigrette i sałatka z endywii z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 59G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 12,01 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, majonez, szynkę serrano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 38 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Szaszłyk jagnięcy z pikantnym granatem-Rioja czerwone wino Vinaigrette i miętowo-migdałowy smak, Sałatka z endywia i sera pleśniowego z winegretem sojowo-Sherry, oraz Sałatka z pieczonej gruszki z Endywią, granatem, serem pleśniowym i winegretem z orzechów laskowych.
Instrukcje
1
Zrobić vinaigrette: w średnim niereaktywnym rondlu na dużym ogniu, zmniejszyć wino do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Umieść w blenderze z octem, musztardą i miodem i zmiksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Może być przechowywany w lodówce do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zrobić jagnięcinę: moczyć 8 bambusowych szaszłyków o długości 6 cali w wodzie przez 2 godziny lub przez noc. W dużej misce, połączyć czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn i jagnięcinę i marynować jagnięcinę 4 do 6 godzin w lodówce. Przygotuj grill lub brojlerów. Na szaszłyki nawleczyć jagnięce kostki i prażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj do rzadkości lub średnio-Rzadkości, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gulasz Jagnięcy Mięso
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Rozgrzać olej w małej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać szynkę i gotować, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Umieścić endywia i frisee w dużej misce, wrzucić z niektórych dressing i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Podziel zieleninę na cztery talerze i wierzch z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część