Jagnięcina marynowana w herbacie Jaśminowej z sosem Groszkowym
Jagnięcina marynowana w herbacie Jaśminowej z sosem Groszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 740 kalorii, 36g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka polędwicy jagnięcej, masło, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać herbatę, można śledzić to danie główne z Zielona Herbata Lody Kokosowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marynowane jagnięce kebaby z sosem jogurtowym, Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, oraz Ras El Hanout marynowana jagnięcina Shawarma z sosem z czerwonej papryki-orzech Tahini.
Instrukcje
W małej żaroodpornej misce przykryj 1/2 filiżanki liści herbaty jaśminowej gorącą wodą i odstaw na 5 minut lub aż herbata wchłonie wodę.
Rozłóż herbatę między dwiema warstwami zwilżonej gazy. Owinąć schab jagnięcy w gazę i przechowywać w lodówce przez 2 do 4 godzin.
W mini procesorze zmiel pozostałe 2 łyżki herbaty na proszek i przenieś do średniej miski. Zmielić blanszowane migdały, aż dobrze i dodać do miski.
Dodaj okruchy brioche, masło, Skórka z cytryny i cayenne, doprawić solą i pieprzem i wymieszać, tworząc masę przypominającą ciasto. Pracując na arkuszu folii z tworzywa sztucznego, wklep mieszaninę w 6-calowy kwadrat o grubości około 1/4 cala. Owinąć plastikiem i przechowywać w lodówce, aż firma.
W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać groszek i gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Wlać wywar; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić groszek do miękkości, o 5 protokół.
Groszek i bulion wlać do blendera i puree. Przecedzić puree przez drobne sito do małego rondla, doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij mieszaninę okruchów herbaty z lodówki i pokrój ją na 4 kwadraty. Rozpakuj jagnięcinę i zetrzyj wszelkie kawałki herbaty. Doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni żaroodpornej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 6 protokół. Na każdym kawałku jagnięciny wciśnij kwadrat z herbatą i piecz w piekarniku przez 8 do 10 minut, aż okruchy będą chrupiące i rumiane, a jagnięcina będzie średnio rzadka.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 5 minut.
Podgrzej sos z groszku i wyłóż go na 4 talerze. Jagnięcinę pokroić w plasterki, ułożyć na sosie i podawać od razu.