Jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raita

Jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc daj jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raitan spróbować. To danie główne ma 443 kalorie, 35g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ocet, suszone chile de arbol, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kardamon można śledzić to danie główne z Placek Maślany Kardamonowy jako deser. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Spróbuj Tandoori Noga Jagnięca Z Ogórkiem Raita, Hamburgery jagnięce z fetą-ogórek Raita, oraz Grillowany Schab Jagnięcy Z Pomidorem I Ogórkiem Raitan I Israeli Co dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrób marynatę dla jagnięciny. W misce, połączyć ocet, suszone chili, laska cynamonu, goździki, i kardamon. Pozostawić do namoczenia na 20 minut, aby zmiękczyć chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wlać do blendera i dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, czarny pieprz, czosnek, imbir, mleko kokosowe i sól. Puree przez 2-3 minuty, aż całkowicie gładkie, dodając dodatkowy ocet, aby uzyskać pastę, która nie jest zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zalać marynatą jagnięcinę, natrzeć i marynować w lodówce, przykryte, do 4 godzin.Zrobić raita: w misce połączyć jogurt, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i ogórka. Dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania. Raita może być wykonana do 2 dni wcześniej.Zrób" marynowaną " cebulę: w misce połącz cienko pokrojoną cebulę, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin, aż cebula lekko zmiękną i stracić część ich kęs.Gdy jagnięcina zakończy marynowanie, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na piecu podgrzej dużą głęboką, odporną na piekarnik patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
RaitaRaita
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
5
Usuń nadmiar marynaty z jagnięcych trzonków, oszczędzając wszystko, co pozostało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
6
Dodać trzciny jagnięce do gorącego oleju i brązowy przez 4-5 minut z obu stron, aż głęboko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Wyjąć na talerz. Do pozostałego oleju w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor, 4-5 minut, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę do garnka wraz z 2 szklankami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodać proszek kolendry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby podnieść wszystkie bity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodaj zarezerwowane golonki jagnięce i wszelkie soki, które wydali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
11
Dodać wystarczającą ilość wody do garnka tak, że przychodzi ¾ drogi się boki trzonków.Przykryć szczelną (odporną na działanie pieca) pokrywą lub 2 warstwami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Umieść na środkowym stojaku w piekarniku i gotuj przez 2 godziny, obracając trzonki raz na środku. Pod koniec mięso powinno spadać z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Wyjąć trzonki z garnka i, gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso z dala od kości. Wyrzucić kości (lub zarezerwować dla zapasów).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
14
Umieść garnek z płynem do duszenia z powrotem na kuchence i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz, aż osiągnie konsystencję gęstego gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
15
Dodać rozdrobnione mięso jagnięce do płynu i dodać proszek garam masala i dodatkową łyżkę octu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minutes.To podawać, podgrzewać tortille kukurydziane na patelni, aż lekko zwęglone. Napełnij każdą tortillę duszoną jagnięciną i top z raita, cebula, i posiekanej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Garam MasalaGaram Masala
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
RaitaRaita
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

1(może być lub przeglądać)nasiona gorczycy czarnejnasiona gorczycy czarnej11 funt cukinii,pieprz czarnypieprz czarny5goździkikardamon zielonykardamon zielony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonykolendra posiekana (do dekoracji)kolendra posiekana (do dekoracji)1stick1cinnamon złamany na pół1cinnamon złamany na pół1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony15 tortilli (do serwowania)15 tortilli (do serwowania)1ogórek gorący (lub inny ogórek bez pestek) pokrojony w kostkęogórek gorący (lub inny ogórek bez pestek) pokrojony w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony3dried Chile De Arbol (lub inne pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte3dried Chile De Arbol (lub inne pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony3dried guajillo chilies (lub inne niezbyt pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte3dried guajillo chilies (lub inne niezbyt pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte1inchświeży imbir obrany i mielonyświeży imbir obrany i mielony2(może być lub przeglądać)garam masalagaram masala4goździkipęczek świeżego szpinaku (okpęczek świeżego szpinaku (ok1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra mielonakolendra mielona1kilogramytrzcina jagnięcatrzcina jagnięca596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok z cytryny (ok. 2 cytryny)sok z cytryny (ok. 2 cytryny)2(zima)sok z cytryny (ok. 1 cytryny)sok z cytryny (ok. 1 cytryny)1małecebula żółta połówka i pokrojona cienkocebula żółta połówka i pokrojona cienko1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijogurt zwykły (najlepiej Grecki)jogurt zwykły (najlepiej Grecki)2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet biały (do wykończenia)ocet biały (do wykończenia)1(może być lub przeglądać)nasiona kminku pełnegonasiona kminku pełnego4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1yellow cebula pokrojona w kostkę1yellow cebula pokrojona w kostkę1(może być lub przeglądać)altalt
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn