Jagnięce golonki z pomidorami i świeżymi ziołami

Jagnięce golonki z pomidorami i świeżymi ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z pomidorami i świeżymi ziołami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 566 kalorii, 48g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone jagnięce golonki z cytryną i ziołami, Duszone Jagnięce Golonki I Suszone Pomidory, oraz Wolno gotowane jagnięce golonki i pomidory.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 6 składników w małej misce; pocierać całą jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 30 minut.
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać olej w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać jagnięcinę i smażyć, aż brązowy, obracając szczypcami, o 12 protokół; przenieść do płyty. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
6
Dodać capocollo i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CapicolaCapicola
7
Dodaj cebulę, marchew i seler. Przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
8
Wymieszać z czosnkiem; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Wymieszać w paski skórki cytryny, liście laurowe i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
TymianekTymianek
10
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
11
Dodać pomidory i bulion. Powrót jagnięciny do garnka. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i przenieść garnek do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BulionBulion
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
12
Gotować jagnięcinę, aż tylko miękkie, obracając od czasu do czasu, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
13
Wyjąć garnek z piekarnika. Garnek przechylamy i odstawiamy tłuszcz, który unosi się na wierzch sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
14
Umieścić garnek na średnim ogniu i gotować odkryte, aż sos zmniejsza się wystarczająco płaszcz łyżka i jagnięcina jest bardzo delikatna, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrzucić skórkę cytryny i liście laurowe. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Schłodzić 30 minut, schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Przed kontynuowaniem należy ponownie ogrzać na małym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Wymieszaj pietruszkę, startą skórkę cytryny i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce na gremolatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Przełożyć jagnięcinę do dużej płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Posypać gremolatą i podawać.

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn