Jabłko Tymianek Kurczak

Jabłko Tymianek Kurczak
Kurczak z tymiankiem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Mieszanka tartych jabłek, skrobia kukurydziana, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Jabłkowo-Tymiankowy, Sałatka z marynowanym kurczakiem z jabłkiem, cebulą i tymiankiem z zapiekanymi orzechami pekan, oraz Dżem Z Jeżyn Jabłkowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć pierwsze pięć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wlać połowę marynaty do dużej plastikowej torebki; dodać kurczaka. Uszczelnić worek i włączyć do herbu; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę z kurczaka. Jabłka zanurzyć w zastrzeżonej marynacie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4
Połącz miód z pozostałą marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MiódMiód
5
Używając długich szczypiec, zwilż papierowy ręcznik olejem do gotowania i lekko pokryj stojak do grilla. Grilluj kurczaka, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do termometru meet 170°, często fastrygując marynatą miodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
6
Grilluj jabłka, odkryte, przez 3-5 minut, fastrygując i obracając często lub aż lekko zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
W dużym rondlu połącz skrobię kukurydzianą, tymianek i sok jabłkowy, aż do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Jabłka z grilla pokroić w plasterki; wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SOSSOS
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn