Jabłko Cynamon Kringle
Jabłko Cynamon Kringle jest Wegetariańskie przystawka. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jabłek, skrobi kukurydzianej, wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Gofry cynamonowo-kukurydziane z syropem jabłkowo-cynamonowym, Muffinki jabłkowo-cynamonowe z polewą cynamonową, oraz Pełnoziarniste naleśniki cynamonowe z syropem cynamonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać śmietanę i wanilię. Odstawić.
Za pomocą blendera do ciast lub kilku impulsów z maszynką do jedzenia pokrój razem mąkę i masło, aby masło zostało zredukowane do małych kawałków wielkości grochu. Wymieszać z kwaśną śmietaną. Dobrze wymieszać, tworząc ciasto. Kształt w dysk. Lekko spłaszczyć dysk, przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Podczas schładzania ciasta przygotować Kringle nadzienie. W małym rondelku, brąz masło do lukru w rondlu na średnim ogniu, wirując patelnię co jakiś czas. Gdy masło rumiane, dodać jabłka, cukier, cynamon i wanilia. Gotować, aż jabłka zmiękną, a następnie szybko ubić skrobię kukurydzianą. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 5 minut więcej.
Wyjąć z ognia i przenieść nadzienie do miski. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin.
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 232°. w małej misce ubij razem jajko i cukier do mycia jaj. Odstawić. Na posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj krążek ciasta na prostokąt o wymiarach 12 na 6 cali.
Rozłóż wypełniając środek cienkim paskiem, pozostawiając dwa cale jasne z każdej strony i półtora cala na obu końcach. Złóż boki na środku, a następnie złóż kończy się, naciśnij lekko, aby uszczelnić.
Piec na pergaminu wyłożonym arkuszem ciastek przez 10 do 15 minut lub do złotego koloru. Tuż przed zakończeniem pieczenia Kringle ubijamy cukier, mleko i wanilię w małej misce na lukier.
Mżawka oblodzona ciepłym kringle. Cool on wire rack. Przechowywać w zakrytym pojemniku. Najlepiej w ciągu jednego dnia.