Jabłko Charlotte z cynamonem Sabayon jest Wegetariańskie danie główne. Na 4,92 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1027 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka mielonego cynamonu, cukru, jabłek granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Apple Charlotte, Apple Charlotte, oraz Patelnia Apple Charlotte.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zacznij od wypełnienia. Ustaw dużą patelnię saute lub patelnię do pieczenia na średnim ogniu i dodaj masło. Obrać i odciąć policzki jabłka, a następnie pokroić w 1/2 cala kawałki. Gdy masło się stopi i zacznie się spieniać, dodaj jabłka, skrobane fasolki wanilii i strąki, sok z cytryny oraz brązowy cukier i cynamon. Wrzucić do herbu dobrze i gotować przez 20 do 25 minut, aż jabłka są po prostu miękkie i płyn odparował. Sos lekko karmelizuje i powinien mieć ładny, bogaty ciemny kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Cynamon
Do Konserwowania,
Masło
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
W płytkim naczyniu, aby ciasto łącząc jajka, mleko, cukier, i cynamon. Mieszaj trzepaczką do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Cukier
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i obficie masło i cukier 4 (1-cup) ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
5
Odwróć ramekin lub użyj okrągłego noża, na połowie kromek chleba, aby użyć jako wskazówki do wycięcia kółek. Będą to bazy i wierzchołki - w sumie powinno być ich 8.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Pozostałe kromki chleba pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
7
Praca z kręgami. lekko płaszcz w cieście i umieścić w dolnej części każdego ramekin. Lekko zanurz Pozostałe prostokąty chleba w cieście, a następnie użyj ich do wyrównania ścian każdego ramekina-ustawiając je pionowo na obwodzie, pozostawiając zwis, który później użyjesz do złożenia i uszczelnienia charlotte. Powinno to zająć około 6 pasków na ramekin. Wypełnij każdą formę jabłkami i odrobiną karmelu z patelni. Złóż na brzegach, aby całkowicie go uszczelnić i posypać szczyty odrobiną cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Do Konserwowania,
Chleb
Cukier
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia
8
Piec na środku piekarnika przez 20 do 25 minut. Jeśli wierzchołki zbyt szybko brązowieją, przykryj luźno folią. Po zakończeniu chleb będzie lekko nadęty, krawędzie będą brązowe, a cukier na wierzchu będzie karmelizowany. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi i odwrócić na poszczególnych płytach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Folia Aluminiowa
9
Podawać z cynamonem sabayon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
10
Aby zrobić sabayon, połącz składniki w dużej misce i ustaw nad garnkiem z wrzącą wodą na małym ogniu, czyli podwójnym kotłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Miska Do Mieszania
Garnek
11
Trzepaczka (możesz użyć elektrycznej trzepaczki, aby ułatwić), aż mieszanina stanie się lekka i puszysta, a objętość prawie podwoi się.