Jabłka Żurawinowe
Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka cydru jabłkowego, mielonego cynamonu, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Jabłka Nadziewane Żurawiną, Jabłka Pieczone Z Żurawiną, oraz Jabłka Pieczone Klonowo-Żurawinowe.
Instrukcje
Gotować wermut i jabłecznik w rondlu o 40 minut lub do zmniejszenia do 1 szklanki.
Jabłka rdzeń, cięcia, ale nie przez dolnych końcach; umieścić w lekko nasmarowane 11-x 7-calowy naczynia do pieczenia. Każde jabłko napełnij 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżką żurawiny.
Wlać mieszankę wermutu na jabłka.
Pozostałą 1 łyżkę cukru połączyć z cynamonem; posypać równomiernie jabłkami. Jabłka z masłem.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 15 minut. Odkryć i piec 15 więcej minut lub do miękkości, fastrygowanie od czasu do czasu.
Podawać z lodami, w razie potrzeby.
* 1 1/2 szklanki cydru jabłkowego można zastąpić wermutem.