Jabłka Karmelowe Podwójnie Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Podwójnie czekoladowych jabłek karmelowych. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.59 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 742 kalorie, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz wodę, słodko-gorzką czekoladę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jabłka Czekoladowe Karmelowe, Jabłka Czekoladowe Karmelowe, oraz Jabłka Czekoladowo-Orzechowe Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz i osusz 5 jabłek (preferujemy odmiany Granny Smith i Fuji, od 6 do 8 uncji. każdy). Włóż patyczek craft lub popsicle do połowy końca łodygi każdego jabłka. Wyłóż blachę do pieczenia zwykłym papierem do pieczenia lub papierem woskowym, który został obficie pokryty masłem.
W misce ustawionej na patelni gotującej się wody, połączyć 14 uncji (około 50 sztuk) rozpakowane miękkie karmelki (takie jak Kraft) i 2 łyżki wody. Często mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.
Trzymając patyczek, zanurz każde jabłko po kolei w karmelu około trzech czwartych drogi. Obracaj, aby równomiernie pokryć.
Przytrzymaj łodygę i użyj noża, aby zeskrobać nadmiar karmelu z dna jabłka z powrotem do miski.
Umieść jabłka na pergaminie lub papierze woskowanym z masłem i przechowuj w lodówce, aż karmel będzie jędrny, około 5 minut.
Powrót patelni wody do wrzenia; usunąć z ognia.
Umieść 5 uncji słodko-gorzkiej czekolady w innej misce i ustaw na patelni. Często mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Zanurz jedną stronę każdego jabłka w słodko-gorzkiej czekoladzie, obracając się, aby równomiernie pokryć. Trzymaj łodygę z boku i użyj noża, aby zeskrobać nadmiar czekolady z dna jabłka i z powrotem do miski.
Umieść każde powlekane jabłko na pergaminie lub papierze woskowanym z masłem i przechowuj w lodówce, aż czekolada lekko się ustawi, około 10 minut.
Powrót patelni wody do wrzenia; usunąć z ognia.
Umieść 5 uncji czekolady mlecznej w innej misce i ustaw na patelni. Często mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Drugą stronę każdego jabłka zanurz w mlecznej czekoladzie, obracając się, aby równomiernie pokryć. Trzymaj łodygę z boku i użyj noża, aby zeskrobać nadmiar czekolady z dna jabłka i z powrotem do miski.
Umieść każde powlekane jabłko na pergaminie lub papierze woskowanym z masłem i przechowuj w lodówce, aż czekolada lekko się ustawi, około 10 minut.
W razie potrzeby umieść 1 szklankę posiekanych prażonych migdałów (opcjonalnie; uwielbiamy sposób, w jaki wyglądają one bez orzechów) na talerzu.
Dolną trzecią część każdego jabłka zwiń w migdały, aby pokryć. Przechowywać w lodówce, aż czekolada jest firma, o 15 protokół.