Jabłecznik Beignets z sosem maślano-Rumowo-karmelowym

Jabłecznik Beignets z sosem maślano-Rumowo-karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje,więc wypróbuj Beignets jabłkowego cydru z sosem maślano-rumowym karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1012 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.09 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka cukru, oleju roślinnego, jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Jabłecznik Beignets z sosem maślano-Bourbon Dipping, Jabłkowy Sos Karmelowy, oraz Spike It: SOS Jabłkowo-Bourbon Karmelowy.

Instrukcje

1
Podgrzać cukier w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając widelcem, aby równomiernie podgrzać cukier, aż zacznie się topić, a następnie zatrzymać mieszanie i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aby cukier stopił się równomiernie, aż będzie ciemny bursztyn. Wymieszaj masło, wodę, rum, ocet i szczyptę soli (karmel twardnieje i energicznie paruje) i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
OcetOcet
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia, mieszając, a następnie zdjąć z ognia. Chłodny do ciepłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
1
Rozgrzej piekarnik do 121° z półką w środku. Ustaw regał chłodzący w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać 2 cale oleju w 5-do 6-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Tymczasem jabłka obrać i pokroić w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4
Wytnij rdzeń nożem, a następnie osusz pierścienie jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Umieścić 1 1/4 szklanki mąki w dużej płytkiej misce i zrobić dobrze w centrum. Jajko ubić widelcem w małej misce, następnie wymieszać z cydrem i 1 łyżką oleju i dobrze wlać. Wymieszać widelcem, aż powstanie grudkowe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Pracując w partiach po 3 lub 4, pogłębiać pierścienie jabłkowe w pozostałej 1/2 szklanki mąki, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście, aby pokryć, pozwalając nadmiar kapać i smażyć, delikatnie obracając raz łyżką z rowkiem, aż do złotego koloru po obu stronach, łącznie około 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Przenieść do stojaka i ogrzać w piekarniku. Powrót oleju do 191° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Tuż przed podaniem, kurz ciepłe beignets z cukrem cukierniczym. Wymieszać sos, następnie podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SOSSOS
1
* Jeśli nie możesz znaleźć samozbierającej się mąki tortowej, możesz zastąpić samozbierającą się uniwersalną. Użyj 1 filiżanki w cieście i 1/2 filiżanki do pogłębiania. Zwiększ cydr do 1 filiżanki i postępuj zgodnie z przepisem.* Sos można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Ciepłe przed podaniem.* Beignets najlepiej są świeżo wykonane, ale mogą być smażone 2 godziny wcześniej i przechowywane, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej. Podgrzać beignets (nie powinny dotykać) na stojaku ustawionym w dużej płytkiej patelni do pieczenia, Odkryte, w piekarniku 163° do gorąca, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn