Jabłkowo-Dyniowa Rozkosz

Jabłkowo-Dyniowa Rozkosz
Jabłko-dyniowa Rozkosz może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku jabłkowego, mielone, granny smith apple, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dyniowe Lody Delight, Apple Delight, oraz Apple Cranberry Delight.

Instrukcje

1
Wymieszać cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i skrobię kukurydzianą. Olej 2-quart danie zapiekanki. Ułóż połowę plasterków dyni w naczyniu i posyp około 1/4 mieszanki cukru; ułóż połowę plasterków jabłka na dyni i posyp ćwiartką mieszanki cukru. Powtórz dynię z cukrem i ułóż na wierzchu ostatnią warstwę jabłek, w razie potrzeby lekko usypując środek; posyp pozostałą mieszaniną cukru. Przykryć folią i piec 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Wyjąć folię i piec przez około 15 minut. Użyj noża, aby podnieść niektóre jabłka i sprawdzić, czy plasterki dyni w środku są całkowicie zrobione; jeśli nie, wróć do piekarnika, aż dynia będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Podawać na ciepło lub na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn