Jabłko, gruszka i pigwa Galette
Jabłko, gruszka i pigwa Galette jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz niebieloną mąkę, sól koszerną, turbinado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gruszka, jabłko i pigwa Crostata, Jabłko, gruszka i pigwa Brown Betty, oraz Galette Jabłkowo-Gruszkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić skórkę, włóż mąkę i sól do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aby wymieszać. Masło rozsypać na górze i pulsować, aż masło jest w kawałkach wielkości grochu. Rozbij serek na 3 lub 4 kawałki i dodaj do robota kuchennego. Pulse aż masło i serek są w kawałkach, które różnią się wielkością od płatków owsianych do grochu. Przy włączonym silniku powoli maczaj w lodowatej wodzie, trochę na raz, dodając tyle, aby ciasto trzymało się razem, gdy uszczypniesz grudkę między palcami. Słuchaj dźwięku silnika, aby pogłębić, wskazówka ciasto jest gotowe.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i krótko zagnieść, aby połączyć je w kulkę. Spłaszczyć go na dysku, owinąć folią z tworzywa sztucznego i przechowywać w lodówce przez co najmniej 45 minut lub do 1 dnia.
Jabłko i gruszkę pokroić w około 1/2 cala kostki. Grubo zetrzyj pigwę na dużych otworach tarki do pudełek. Wszystkie owoce włożyć do miski, posypać brązowym cukrem, mąką, sokiem z cytryny, wanilią i solą, i wymieszać równomiernie.
Masło wymieszać równomiernie z owocami.
Rozgrzej piekarnik do 191°, z regałem w dolnej trzeciej. Włącz 17-by-12-calowy obramowany blachy do pieczenia do góry nogami, i przykryć dno arkuszem pergaminu.
Umieść krążek ciasta pomiędzy 2 arkuszami lekko posypanej mąką folii z tworzywa sztucznego i rozwałkuj w 14-calowe koło. Odklej górny arkusz folii z tworzywa sztucznego. Jeśli okrąg jest nierówny, przyciąć krawędź ciasta za pomocą koła do pizzy lub nożyc kuchennych. Następnie, używając dolnego arkusza, Odwróć okrąg ciasta na pergamin. (Będzie zasłony na krawędziach patelni.) Ostrożnie odkleić drugi arkusz folii z tworzywa sztucznego.
Ułóż nadzienie równomiernie na cieście, pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi. Korzystając z pergaminu jako pomocy, złóż granicę i nad owocami, chowając i plisując ciasto, aby dopasować się do owoców, jak idziesz.
Na koniec wyszczotkuj brzeg ciasta pół na pół i posyp równomiernie cukier turbinado na ciasto i nadzienie.
Piec, aż owoce będą miękkie po przekłuciu nożem i ciasto będzie złote, około 50 minut.
Niech Galette ostygnie na patelni przez 15 minut, a następnie przesuń pergamin z galette na stojaku z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Konfitury morelowe rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z alkoholem, a następnie przejść przez sitko o drobnej siatce do małej miski.
Posmaruj glazurę na ciepłych owocach.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny.
Przechowywać w lodówce resztki galette, szczelnie przykryte, do 3 dni.
Podgrzać na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 191° przez około 10 minut, aby chrupiące skórki przed podaniem.