Irlandzkie Ziemniaki

Irlandzkie Ziemniaki
Przepis Irlandzkie ziemniaki jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pół na pół, ziemniaki russet i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 23703 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, Ziemniaki Irlandzkie Colcannon, oraz Irlandzkie Ziemniaki Colcannon.

Instrukcje

1
Ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować ziemniaki w gotowaniu przez 10 minut; odcedzić. Ziemniaki odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przesuń skórę z ziemniaków i wyrzucić; przechowywać w lodówce obrane ziemniaki, aż całkowicie zimne, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Zetrzyj 2 ziemniaki na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
1/4 zmielonej cebuli posypać warstwą ziemniaka; doprawić solą i czarnym pieprzem. Powtarzaj nakładanie warstw, aż wszystkie składniki zostaną użyte i naczynie będzie pełne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
7
Skropić roztopionym masłem, śmietaną i pół na pół mieszanką ziemniaczaną; doprawić papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
PaprykaPapryka
MasłoMasło
ZiemniakZiemniak
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie bulgotał, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Udekorować posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn