Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami
Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 17 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, soda oczyszczona, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 4 składniki połączyć w dużej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Wymieszać z rodzynkami.
Dodać maślankę; wymieszać widelcem, aż będzie wilgotna.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 lub 4 razy.
Naciśnij ciasto na 8-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 30 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na patelni 10 minut.