Irlandzki chleb sodowy z hrabstwa Cork

Irlandzki chleb sodowy z hrabstwa Cork
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego z hrabstwa Cork. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest idealny do dzień św. Patryka. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Kilka osób naprawdę lubiło ten poranny posiłek. Mieszanka masła, mąki SELF-rising, mleko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Tłuszcz i mąka 9-calowe okrągłe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce pokroić samodzielnie rosnącą mąkę, cukier i masło nożem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Wymieszać z rodzynkami. W osobnej misce ubij razem jajko z 1 szklanką mleka. Lekko wymieszać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, aż utrzyma się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ułożyć ciasto w przygotowanym naczyniu do pieczenia i wymieszać z 1 łyżką mleka, aby uzyskać ładną, złotobrązową skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Wstawić chleb do nagrzanego piekarnika. Zmniejszyć ogień do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ostudzić przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn