Irlandzka tarta jabłkowa

Irlandzka tarta jabłkowa
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 30 minut do wydania w kuchni irlandzka tarta jabłkowa może być super lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 11g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. 270 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka soli morskiej maldon, irlandzka whisky single malt, cukier demerara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, Tarta Z Irlandzkim Puddingiem Cytrynowym, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby wytworzyć słony cukier, Rozgrzej piekarnik do 140C / wentylator 160C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Cukier muscovado, sól morską Maldon i skórkę z cytryny rozsypać na blasze do pieczenia, a następnie pozostawić w piekarniku na 15 minut do wyschnięcia. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmiksować w blenderze. Przejść przez duże sito, aby usunąć duże grudki, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Do ciasta, pulse mąki i masła razem w maszynce, aż masz teksturę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodaj cukier i jajka i pulsuj, aż wszystko się połączy. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
5
Rodzynki przekładamy na patelnię z whisky i dodajemy 1 łyżeczkę cukru. Doprowadzić na wolnym ogniu, a następnie pozostawić na jedną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Jabłka pokroić w duże kliny i roztopić masło na ciężkiej patelni. Wrzucić jabłka do masła, następnie dodać połowę cukru demerara, laskę cynamonu i zdrowy odrobina whisky. Jabłka gotować przez 3-4 min do wybarwienia, następnie przełożyć na sito, aby odcedzić nadmiar soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Cukier DemeraraCukier Demerara
WhiskeyWhiskey
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Tłuszcz i mąka pierścień do pieczenia 28cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Rozwałkować dwie trzecie ciasta na grubość 1 Monety i wyłożyć pierścień. Schłodzić przez co najmniej 20 minut. Ciasto nakłuć widelcem, a następnie piec w piekarniku przez około 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Posmaruj ubitym jajkiem, a następnie wróć do piekarnika na 5 minut. Powtórz ten proces ponownie, gotując przez kolejne 5 minut, dzięki czemu ciasto będzie chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia, następnie dodać mieszankę jabłek i rodzynek, pozostawiając whisky, która nie została wchłonięta przez rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Zawiń pokrywkę do tarty z pozostałym ciastem i umieść na wierzchu tarty, umyj jajko, aby zabezpieczyć krawędzie. Nakłuć wierzch, aby uwolnić parę, umyć wierzch ciasta jajkiem i posypać pozostałym cukrem demerara. Obróć piekarnik na 180C / wentylator 160C / gaz 4 i gotuj przez 20 minut, aż top będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DemeraraCukier Demerara
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Tarta jabłkowa połóż na dużej desce. Lekko ubić śmietanę i dodać rodzynki whisky do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
13
Podawać przyprawiony cukier w misce z boku, aby posypać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn