Irish Soda Bread II
Irish Soda Bread II może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, maślankę, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier połączyć. Jajka ubić z maślanką.
Dodać jajka i maślankę do mieszanki mąki, wymieszać z rodzynkami.
Ciasto wylać na lekko posypaną mąką deskę. Uformuj okrągły bochenek, w razie potrzeby dodając mąkę.
Umieść na lekko nasmarowanej patelni.
W razie potrzeby posypać kminkiem.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub aż dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.