Indyk z szałwii solonej z farszem grzybowym
Indyk z szałwii solonej z farszem grzybowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 22. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 93 fanów. Mieszanka cebuli, 1/4 Puchar Kraft pikantny włoski dressing, grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony Indyk Solony Z Masłem Szałwiowym, Solone Sous Vide pierś indyka z szałwią przyprawą Rub, oraz Brązowe masło, szałwia i farsz grzybowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Roztopić 2 Łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodajemy warzywa; gotujemy i mieszamy 10 min. albo aż cebula i seler będą chrupiące-delikatne.
Dodać gorącą wodę i pozostałe masło do mieszanek farszu w dużej misce; mieszać tylko do zwilżenia. Posiekać 1/4 szklanki szałwii.
Dodać do farszu z warzywami; lekko wymieszać.
Uwolnić nogi indyka z pozycji schowanej. (Nie przecinaj pasma skóry.) Za pomocą gumowej szpatułki lub dłoni rozluźnić skórę nad piersią, zaczynając od otwarcia jamy ciała przez nogi.
Pozostałe liście szałwii umieścić na mięsie pod skórą. Łyżka farszu do jamy szyi i ciała, uważając, aby nie pakować farszu do indyka zbyt ciasno. Powrót nogi do schowanej pozycji; obróć skrzydła do tyłu, aby utrzymać skórę szyi w miejscu.
Włożyć indyka od strony piersi do góry, na stelażu na patelni do pieczenia.
Pędzel z opatrunkiem. Przykryć luźno folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piecz indyka 3 godz. 45 min. do 4 godzin lub do końca (165F), odkrywanie po 3 godzinach.
Odstawić 15 do 20 min. przed rzeźbieniem.