Indyk z nadzieniem z szynki wiejskiej
Przepis na indyka z nadzieniem z szynki wiejskiej można przygotować w około 5 godzin i 15 minut . Ten przepis pozwala na 12 porcji, każda o wartości 894 kalorii , 89 g białka i 32 g tłuszczu . Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia . Niewielu osobom to danie główne naprawdę smakowało. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Mieszanka indyka, tymianku, czerstwego chleba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest całkiem dobra. Podobne przepisy to Grillowana pierś z indyka z nadzieniem z żurawiny i jabłka Cremini , Ziemniaki wiejskie i kurczak w puszce piwa, Warzywa w stylu wiejskim z pieczonym czosnkiem .
Instrukcje
Ułóż kostki chleba pojedynczą warstwą w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 325° przez 20–25 minut lub do uzyskania złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Umieścić w dużej misce i odstawić.
Na dużej patelni smaż szynkę na maśle przez 5–10 minut lub do momentu, aż brzegi będą chrupiące.
Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na kostkach chleba.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, seler, szałwię, tymianek i pieprz, aż warzywa zmiękną; wymieszaj z chlebem i szynką. Dolej tyle bulionu, aby zwilżyć warzywa.
Tuż przed pieczeniem nafaszeruj indyka. Nabij otwory na szpadki i zwiąż pałki.
Umieścić na ruszcie w naczyniu do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 4,5 do 5 godzin lub do momentu, aż termometr wskaże 185°.
Gdy indyk zacznie się rumienić, przykryj go cienko folią aluminiową i polej w razie potrzeby. Przykryj indyka i odstaw na 20 minut przed wyjęciem farszu i krojeniem.