Indyk Wcierany W Przyprawy
Jeśli masz z grubsza 3 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni, Indyk wcierany w przyprawy może być niesamowity bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 28 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 35g białka, oraz 10g tłuszczu. Przynosi ci smak domu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako niedroga marynata. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz cayenne, oliwę z oliwek, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Indyk Wcierany W Przyprawy, Pieczony indyk wcierany w przyprawy, oraz Natarte Przyprawami Grillowane Polędwiczki Z Indyka.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze pięć składników. Palcami ostrożnie poluzuj skórę z indyka; wetrzyj połowę mieszanki przypraw pod skórę.
Posmaruj indyka olejem. Natrzyj pozostałą mieszankę przypraw na indyka.
Umieść cytryny w jamie szyi i ciała. Wsuń skrzydła pod indyka; związać podudzia razem.
Ułóż cebulę na płytkiej brytfannie pokrytej sprayem do gotowania.
Ułóż indyka piersią do góry na cebuli.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 3-1 / 2 do 4 godzin lub do momentu, gdy termometr włożony w udo odczyta 180°, od czasu do czasu fastrygując kapaniem patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni. Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Usuń cytryny z jamy. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, przekrój cytryny na pół i wyciśnij sok z indyka, jeśli chcesz. Odrzuć cebulę.