Indyk-Szpinak Korma

Indyk-Szpinak Korma
Indyk-szpinak Korma wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 12g tłuszczu i w sumie 429 kalorii. Za $3.01 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką czosnek, imbir, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 89%. Spróbuj Korma Grzybowo-szpinakowa, Korma Grzybowo-szpinakowa, oraz Korma warzywna, jak zrobić kormę warzywną dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zmiksuj połowę cebuli, 2 łyżki wody, imbir, czosnek, curry i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym, aż będzie prawie gładka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Wymieszaj jogurt z 1/4 szklanki wody w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj pozostałą cebulę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż lekko się zrumieni i zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj indyka i gotuj, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż lekko się zrumieni, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
6
Dodaj mieszankę cebulowo-przyprawową na patelnię i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż wyschnie, około 4 minut. Zmniejsz ogień do małego i dodaj szpinak i mieszankę jogurtu. Gotuj, mieszając, aż się rozgrzeje, około 3 minut. Dodaj kolendrę i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Podawaj na ryżu z większą ilością jogurtu i posyp kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Zdjęcia Justin Walker

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Riesling, Gruener Veltliner i musujące różowe to świetny wybór dla Indian. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling
Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling
Rheinberg jest najbardziej stromym z trzech miejsc GG, na zwietrzałym kwarcycie i zakurzonej glinie. Słodkie jabłka i żółte owoce są tutaj najważniejsze, chociaż mineralne nuty terroir dają mocne podstawy. To wina o prawdziwym uroku, a nie tylko zwycięskie sposoby.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn