Indyk Szkliwiony Żurawiną

Indyk Szkliwiony Żurawiną
Żurawinowy glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 664 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze, sos żurawinowy w galaretce, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym, Pierś Z Indyka Szkliwiona Żurawiną, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
W małej misce połącz zmiękczone masło, 1 łyżkę drobnych ziół, rozgnieciony czosnek, 2 łyżki marmolady i płatki cebuli. Użyj widelca, aby wymieszać razem, aż do dobrego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Płatki CebuliSuszone Płatki Cebuli
MarmoladaMarmolada
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
W małej misce połącz przyprawę do drobiu, 1 łyżkę drobnych ziół, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do DrobiuPrzyprawa Do Drobiu
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Użyj dłoni, aby ostrożnie rozluźnić skórę wokół całego ptaka. Połowę masy masła wyłożyć pod skórkę całego indyka. Pozostałe masło natrzeć na zewnątrz skóry i doprawić mieszanką przypraw do drobiu wewnątrz i na zewnątrz. Napełnij wnętrze indyka pomarańczami i porami. (Kratownica w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
PomarańczowyPomarańczowy
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
PorPor
7
Do płytkiej patelni dodać resztki pomarańczy i pora, wlać bulion i odstawić. Włóż termometr pop-up pod kątem około 3 cali w dół od jamy szyi i 2 cali od mostka, w najgrubszej części piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
BulionBulion
PorPor
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Ułożyć pierś z indyka na półce nad warzywami na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Umieścić w piekarniku i zmniejszyć temperaturę do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Połączyć sok pomarańczowy, Pozostałe marmolady, galaretki żurawiny, i pozostałe drobne zioła w małym rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż galaretka topi. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, około 15 minut; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
GalaretkaGalaretka
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Po gotowaniu indyka przez 2 godziny pędzel na mieszaninie glazury. Gdy termometr wyskoczy lub do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do uda rejestruje 180 stopni F, łącznie około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
12
Wyjmij z piekarnika i pozostaw indyka na 15 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn