Indyk solony z miodem i wędzony
Indyk solony w miodzie i wędzony może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 769 kalorii, 70g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $2.95 za porcję. Jeśli masz tymianek, olej roślinny, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk Wędzony Solony Miodem, Cytrusowy Miód Solony Wędzony Indyk, oraz Indyk solony z jabłkiem i wędzony.
Instrukcje
Umieść 1 litr wody, miodu i soli w średnim sosie na średnim ogniu. Mieszaj, aż sól całkowicie się rozpuści i natychmiast usuń z ognia.
Wlać mieszaninę do pojemnika solenia i dodać 6 ćwiartek zimnej wody, bulion warzywny, tymianek i pieprz i mieszać do połączenia.
Umieścić indyka w solance, dodając masę, aby całkowicie zanurzyć, jeśli to konieczne, umieścić w lodówce i solance na 12 do 18 godzin.
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść indyka na stojaku nad obramowaną blachą do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu przez noc w lodówce. (Ten krok jest opcjonalny, ale spowoduje bardziej wyrazistą skórę.)
Wyjmij indyka z lodówki, złóż skrzydła pod ciałem i zwiąż nogi razem.
Myć indyka lekko olejem roślinnym i pozostawić do temperatury pokojowej podczas przygotowywania palacza.
Rozpal palacz w temperaturze od 350 do 204°.
Dodaj 2 do 3 małych kawałków jasnego drewna dymu, jak jabłko lub wiśnia. Gdy Drewno się pali i wytwarza dym, umieść indyka w palaczu. Palić, aż natychmiastowy termometr odczytuje 74° w najgrubszej części piersi, około 2 do 3 godzin.
Wyjmij indyka z palacza i pozostaw do ostygnięcia, odsłonięte, przez 20 do 30 minut. Rzeźbić i podawać.