Indyk smażony w głębokim tłuszczu Neely
Smażony Indyk Neely jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 8,28 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1302 kalorie, 82g białka, oraz 108 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1662 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pieprzu, pieprzu cayenne, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Spróbuj Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Po odmierzeniu ilości oleju potrzebnego do frytkownicy, wysuszyć dokładnie indyka, wewnątrz i na zewnątrz, przed kontynuowaniem.
Wymieszać wędzoną paprykę, sól, czosnek w proszku, czarny pieprz, cebula w proszku, pieprz cayenne, i tymianek razem w misce.
Posypać przyprawą pocierać wewnątrz jamy indyka i na skórze. Oddziel skórę od mięsa z piersi i wmasuj rączką w mięso.
Umieść indyka na dużej tacy i przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez noc lub do 24 godzin.
Napełnij elektryczną frytkownicę olejem arachidowym i rozgrzej do 400 stopni F (temperatura oleju wyniesie około 1 godziny).
Wyjmij indyka z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową.
Gdy olej jest gorący, a indyk ma temperaturę pokojową, bardzo ostrożnie opuść indyka do gorącego oleju. Upewnij się, że olej utrzymuje temperaturę podczas smażenia. Smażyć indyka, aż skóra będzie ciemnobrązowa i chrupiąca, lub aż temperatura wewnętrzna piersi osiągnie 155 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, około 45 minut. Ostrożnie wyjmij indyka z oleju i pozwól mu odpocząć i odcedzić na stojaku z drutu, około 30 minut. Temperatura wewnętrzna wzrośnie do 165 stopni F podczas odpoczynku.
Przełożyć indyka na półmisek i podawać.