Indyk Prażony Z Pomarańczową Glazurą

Indyk Prażony Z Pomarańczową Glazurą
Need a danie główne bezglutenowe? Pomarańczowy glazura pieczony indyk może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę, gazę, sos do patelni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu, Indyk Szkliwiony Pomarańczą, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij 36 "Długość gazę; rozwiń do pojedynczej warstwy (pomiar 36" kwadrat). Złóż gazę na pół w poprzek; złóż na pół wzdłuż, aby uzyskać kwadrat 18".
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
Wlać sok pomarańczowy do małej miski; zanurzyć plac gazę w soku pomarańczowym i niech moczyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Usuń podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby rezerwy na robienie domowego bulionu. Indyka dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
5
Umieść indyka, pierś do góry, na natłuszczonej patelni brojlerów. Tie nogi wraz z ciężkim sznurkiem, lub tuck je pod klapą skóry; owinąć mały kawałek folii aluminiowej wokół końców nóg. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i schowaj pod ptakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
6
Posmaruj indyka olejem; dodaj bulion na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wyciągnij gazę z soku pomarańczowego i lekko wyciśnij, pozostawiając ją bardzo wilgotną; Rezerwuj sok pomarańczowy w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać masło i 4 kolejne składniki do soku pomarańczowego; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
9
Posmaruj indyka lekko pomarańczową mieszanką glazury. Rozłóż gazę do kwadratu 18".
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
10
Rozłóż gazę na większości indyków, pokrywając nogi i skrzydła.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
11
Wyszczotkuj gazę i odsłonięte części indyka z pomarańczową mieszaniną glazury; wlej pozostałą glazurę na pokrytą pierś indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
12
Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotyka kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
13
Piec w temperaturze 325 na Dolnym stojaku piekarnika, aż termometr zarejestruje 170 (2 1/2 do 3 godzin), fastrygując gazę i odsłonięte obszary indyka co 30 minut sokami z patelni. (Gaza stanie się bardzo brązowa, gdy piecze się indyka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Ostrożnie usunąć i wyrzucić gazę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
15
Wytnij sznurek trzymający nogi razem; Usuń mały kawałek folii aluminiowej. Zapiekać indyka mocno z kapiącą patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Piecz indyka w temperaturze 325 przez 30 dodatkowych minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 180, fastrygując mocno kapiącą patelnią co 10 minut. (Skóra indyka może łatwo się rozrastać, więc obserwuj uważnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
17
Kiedy indyk jest gotowy, odstawić na patelni 15 minut; następnie ostrożnie przenieść do półmiska do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Pędzel ponownie z kapieli patelni; rezerwy pozostałe kapieli patelni do sosu Pan. Podczas przygotowywania sosu przykryć indyka folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
19
Udekoruj półmisek jarmużem, karczochami dla niemowląt i czerwonymi winogronami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Dla DzieciKarczoch Dla Dzieci
Czerwone WinogronaCzerwone Winogrona
JarmużJarmuż
20
Podawać indyka z sosem z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Uwaga: jeśli używasz większego lub mniejszego indyka, dostosuj odpowiednio czas pieczenia i usuń gazę na ostatnie 30 minut pieczenia. Indyk szybko brązowieje po usunięciu gaznicy, więc często w tym momencie baste.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn