Indyk Prażony Z Pomarańczową Glazurą

Need a danie główne bezglutenowe? Pomarańczowy glazura pieczony indyk może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę, gazę, sos do patelni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu, Indyk Szkliwiony Pomarańczą, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij 36 "Długość gazę; rozwiń do pojedynczej warstwy (pomiar 36" kwadrat). Złóż gazę na pół w poprzek; złóż na pół wzdłuż, aby uzyskać kwadrat 18".
Wlać sok pomarańczowy do małej miski; zanurzyć plac gazę w soku pomarańczowym i niech moczyć 5 minut.
Usuń podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby rezerwy na robienie domowego bulionu. Indyka dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć.
Umieść indyka, pierś do góry, na natłuszczonej patelni brojlerów. Tie nogi wraz z ciężkim sznurkiem, lub tuck je pod klapą skóry; owinąć mały kawałek folii aluminiowej wokół końców nóg. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i schowaj pod ptakiem.
Posmaruj indyka olejem; dodaj bulion na patelnię.
Wyciągnij gazę z soku pomarańczowego i lekko wyciśnij, pozostawiając ją bardzo wilgotną; Rezerwuj sok pomarańczowy w misce.
Dodać masło i 4 kolejne składniki do soku pomarańczowego; dobrze wymieszać.
Posmaruj indyka lekko pomarańczową mieszanką glazury. Rozłóż gazę do kwadratu 18".
Rozłóż gazę na większości indyków, pokrywając nogi i skrzydła.
Wyszczotkuj gazę i odsłonięte części indyka z pomarańczową mieszaniną glazury; wlej pozostałą glazurę na pokrytą pierś indyka.
Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotyka kości.
Piec w temperaturze 325 na Dolnym stojaku piekarnika, aż termometr zarejestruje 170 (2 1/2 do 3 godzin), fastrygując gazę i odsłonięte obszary indyka co 30 minut sokami z patelni. (Gaza stanie się bardzo brązowa, gdy piecze się indyka.)
Ostrożnie usunąć i wyrzucić gazę.
Wytnij sznurek trzymający nogi razem; Usuń mały kawałek folii aluminiowej. Zapiekać indyka mocno z kapiącą patelnią.
Piecz indyka w temperaturze 325 przez 30 dodatkowych minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 180, fastrygując mocno kapiącą patelnią co 10 minut. (Skóra indyka może łatwo się rozrastać, więc obserwuj uważnie.)
Kiedy indyk jest gotowy, odstawić na patelni 15 minut; następnie ostrożnie przenieść do półmiska do serwowania.
Pędzel ponownie z kapieli patelni; rezerwy pozostałe kapieli patelni do sosu Pan. Podczas przygotowywania sosu przykryć indyka folią.
Udekoruj półmisek jarmużem, karczochami dla niemowląt i czerwonymi winogronami, w razie potrzeby.
Podawać indyka z sosem z patelni.
Uwaga: jeśli używasz większego lub mniejszego indyka, dostosuj odpowiednio czas pieczenia i usuń gazę na ostatnie 30 minut pieczenia. Indyk szybko brązowieje po usunięciu gaznicy, więc często w tym momencie baste.