Indyk glazurowany morelami z pieczoną cebulą i sosem szalotkowym Ma Lipo

Indyk glazurowany morelami z pieczoną cebulą i sosem szalotkowym Ma Lipo
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego repertuaru, przepis na indyka w glazurze morelowej z pieczoną cebulą i sosem szalotkowym od Ma Lipo może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 22 osób i kosztuje 1,79 USD za porcję. Ta przystawka ma 547 kalorii , 75 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 12 z nich powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga nektaru morelowego, konfitury morelowej, miodu i soli. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 88% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Tarta jabłkowa z glazurą morelową , Rustykalne tosty z serem brie, grzybami leśnymi, żurawiną i szalotką oraz Filet z dorsza w sosie z trawy cytrynowej i szalotki .

Instrukcje

1
Połącz nektar morelowy, konfiturę, imbir i miód w dużym rondlu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejszy objętość do 1-1/4 szklanki, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektar MorelowyNektar Morelowy
PrzetworyPrzetwory
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
2
Masło ziołowe: Zmiksuj 3/4 szklanki niesolonego masła w temperaturze pokojowej, 3 łyżki posiekanej świeżej szałwii, sól i pieprz w małej misce. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)
świeża Szałwiaświeża Szałwia
20 Puszek (po 2-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych20 Puszek (po 2-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
3
Do cebuli
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
4
Mieszanka: Rozpuść 2 łyżki niesolonego masła w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
5
Dodaj cebulę i szalotkę i smaż, aż będą bardzo miękkie i jasnobrązowe, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesolone Masło, Plus 8 Dodatkowych łyżek, ZmiękczoneNiesolone Masło, Plus 8 Dodatkowych łyżek, Zmiękczone
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
6
Glazurę, masło ziołowe i mieszankę cebulową można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryj osobno i schłódź. Przed kontynuowaniem doprowadź masło ziołowe do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
7
Umieść ruszt w najniższej tercji piekarnika. Rozgrzej do 400 stopni F (205 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
8
Osusz indyka papierowymi ręcznikami. Dopraw jamę indyczą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Doprawione Włoskie Bułki TartejDoprawione Włoskie Bułki Tartej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
9
Połóż indyka na ruszcie i włóż do dużej brytfanny. Wsuń rękę pod skórę piersi indyka, aby ją poluzować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
10
Rozsmaruj połowę masła ziołowego na piersi pod skórą. Jeśli faszerujesz indyka, nałóż farsz do głównej jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej
Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)
Po Trochu Parmezanu, Mozzarelli I Sera Romano Do PosypaniaPo Trochu Parmezanu, Mozzarelli I Sera Romano Do Posypania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
11
Resztę masła ziołowego włożyć do małego rondelka. Mieszać na małym ogniu, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
12
Posmaruj masłem zewnętrzną część indyka. Zwiąż nogi luźno, aby zachować kształt indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)Bita śmietana, świeża Mięta I Skórka Cytrynowa (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
13
Piecz indyka przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C). Piecz indyka przez 1 godzinę 30 minut, od czasu do czasu polewając tłuszczem z patelni. Przykryj indyka wytrzymałą folią; piecz przez kolejne 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
14
Dodaj mieszankę cebulową, 1 puszkę bulionu, tymianek i 1/2 łyżeczki posiekanej świeżej szałwii do patelni. Piecz 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
15
Posmaruj indyka 1/2 szklanki gorącej glazury. Kontynuuj pieczenie indyka bez przykrycia, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda wskaże 180 stopni Fahrenheita lub aż sok będzie czysty, gdy najgrubsza część uda zostanie przebita szpikulcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
16
Od czasu do czasu posmaruj glazurą, a jeśli płyn odparuje, dolej bulionu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
17
Piecz indyka niefaszerowanego przez około 40 minut dłużej, a indyka faszerowanego przez około 1 godzinę i 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
18
Połóż indyka na półmisku, przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych
19
Odstawić na 30 minut. Odstawić mieszankę w rondlu na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
20
Wlać zawartość brytfanny do sitka ustawionego nad dużą miską. Łyżką wlać tłuszcz z soków z patelni do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
21
Przełóż mieszankę cebulową do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
22
Dodaj 1 szklankę soku z patelni do blendera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodaj więcej soku z patelni i bulionu z kurczaka, aby rozrzedzić sos do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
23
Przenieś sos do dużego, ciężkiego rondla i doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż kolor stanie się ciemniejszy, zbierając pianę, około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Doprawione Włoskie Bułki TartejDoprawione Włoskie Bułki Tartej
1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje22
Ocena Zdrowia35
Magazyn