Indyk Cesarski z sosem Curry
Przepis Imperial Indyk z sosem Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 10 godzin. Na $2.94 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 91g białka, oraz 51 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kolendry, Indyk, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, oraz Miso-natarty Indyk z sosem z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz 2/3 szklanki oliwy z oliwek z 1 łyżką curry, a gdy olej się połyska, gotuj na umiarkowanie małym ogniu przez 3 minuty.
Przełożyć do miski i ostudzić.
Za pomocą iniekcji indyka wstrzyknąć ptakowi olej curry w następujący sposób: 2 łyżki stołowe w każde udo, 1 łyżka stołowa w każdą pałeczkę i 2 1/2 łyżki stołowe w każdą pierś.
Odstawić indyka w temperaturze pokojowej na 2 godziny. Alternatywnie, umieścić ptaka w lodówce przez noc i doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Indyka ułożyć na patelni. W średnim rondlu rozpuścić 12 łyżek masła.
Dodać 2 łyżki curry, 1 łyżkę soli i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Posmaruj trochę mieszanki na indyku.
Piecz indyka przez 2 godziny, fastrygując co 30 minut masłem curry i obracając patelnię do pieczenia, aby uzyskać nawet brązowienie. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 400 i piec przez 30 minut dłużej, lub aż skóra będzie złotobrązowa, a termometr natychmiastowy włożony do wewnętrznej części uda zarejestruje 17
Jeśli Indyk brązowieje zbyt szybko, przykryj go luźno folią.
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia i pozostaw na co najmniej 30 minut lub do 1 godziny.
Do miski wlać soki z patelni; odcedzić tłuszcz.
Umieść patelnię na 2 palnikach.
Dodać wino i szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, aż wino jest prawie odparowany, o 8 protokół.
Dodaj zarezerwowane soki patelni i bogaty Stockand indyka doprowadzić do duszenia.
Tymczasem w średnim rondlu roztopić pozostałe 3 łyżki masła.
Dodać pozostałą 1 łyżkę curry; gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, przez 3 minuty. Wymieszać z mąką, następnie stopniowo ubijać mieszaninę bulionu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, aż sos zgęstnieje, 5 minut. Wymieszać z sokiem z limonki. Doprawić solą. Odcedzić SOS, przełożyć do rozgrzanego sosu i dodać kolendrę. Pokroić indyka i podawać z sosem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.