Indyk Arizona z sosem Chipotle
Indyk Arizona z sosem Chipotle może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 473 kalorie, 71g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sos worcestershire, mniej sodu rosół z kurczaka, mielona kurkuma i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arizona Indyk Grill, Indyk Tostadas z sosem żurawinowym Chipotle, oraz Jerk Polędwiczki Z Indyka Z Sosem Malinowo-Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz kminek i następne 5 składników (kminek przez kurkumę) w misce. Mieszankę kminku wcierać pod rozluźnioną skórę i wewnątrz jamy ciała. Wiązać końce nóg sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania lub na stojaku ustawionym na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 3 godziny lub aż termometr zarejestruje 18
(Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)
Połączyć wrzącej wody i chipotle chiles w małej misce; przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Drenaż, odrzucanie łodyg, nasion i błon.
Połączyć chiles i 1/2 bulionu szklanki w blenderze, i proces, aż będzie gładka. Odstawić.
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć indyka luźno folią; odstawić na co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę i ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiele do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodaj 3 szklanki bulionu do kapieli. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek (o 6 protokół). Wymieszać w mieszaninie chile, pasta pomidorowa, i sos Worcestershire.
Połączyć 1/4 szklanki bulionu i mąki w małej misce, mieszając trzepaczką, i dodać do mieszaniny chile w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską i wyrzucić ciała stałe.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi chiles i ziołami.