Indyjskie Zapiekane Placki Ziemniaczane
Indyjskie zapiekane placki ziemniaczane to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Ta przystawka ma 227 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka nasion gorczycy, olej canolan, szczypta mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 34%. Spróbuj Indyjskie Przyprawione Pieczone Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Curry Aioli, Indyjskie ciasteczka rybne, oraz Indyjskie ciasta warzywne z ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać musztardę i nasiona kminku na patelnię; gotować 2 minuty lub aż nasiona gorczycy pop, stale mieszając.
Mieszankę przypraw i sól umieścić w moździerzu; nasiona zmiażdżyć tłuczkiem. Odstawić.
Delikatnie wycisnąć ziemniaki, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Połącz ziemniaki, mieszankę przypraw, pietruszkę, 2 łyżki oleju, kurkumę i paprykę w dużej misce. Mieszaninę podzielić równomiernie na 10 (1/3 szklanki) porcji; umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Spłaszczyć do grubości 1/2 cala.
Piec w 400 przez 16 minut lub do złotego koloru. Odwrócić; piec dodatkowe 5 minut.
Podawać z kwaśną śmietaną.