Indyjski Pudding Ryżowy

Indyjski Pudding Ryżowy
Indyjski Pudding ryżowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ryż basmati, mielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyjski Pudding Ryżowy, Indyjski Pudding Ryżowy, oraz Phirni (Indyjski Pudding Ryżowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku o dużym dnie doprowadzić ryż, mleko i kardamon do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając z bezpieczną dla ciepła łyżką, aby zapobiec spalaniu mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Zmniejszyć ogień tak, że mleko jest delikatnie gotować na wolnym ogniu i gotować przez 45 do 50 minut, często mieszając. Ryż powinien być delikatny, a mleko zmniejszy się o połowę, dając konsystencję podobną do owsianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Dodać cukier, wodę różaną lub wanilię i pistacje. Wymieszać i wyłączyć ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Woda RóżanaWoda Różana
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Podawać na ciepło lub schłodzone, przyozdobione dodatkowymi pistacjami. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Owoceświeże Owoce
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn