Indyjskie przyprawione soczewica i jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonej jagnięciny, pomidory w puszkach, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyjskie Przyprawy Soczewica, Indyjska Soczewica Przyprawiona - 5 Punktów, oraz Indyjskie pieczarki i soczewica dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać olej do patelni; wirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać jagnięcinę i kolejne 4 składniki (przez czerwoną paprykę); podsmażyć 4 minuty, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Jagnięcina
4
Dodaj cebulę, marchew, i jalapeo; smażyć 4 minut lub aż jagnięcina jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
Jagnięcina
5
Dodać czosnek; smażyć 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w koncentracie pomidorowym; podsmażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Czosnek
6
Dodaj soczewicę; smażyć 30 sekund. Wymieszać bulion i kolejne 3 składniki (przez pomidory); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut lub do soczewicy są miękkie. Chochla o 1 szklanka soczewicy mieszaniny do każdego z 4 miski; top każdej porcji z 1 łyżka jogurtu i 1 łyżka kolendry.