Indyjska Pierś Z Indyka
Indyjska pierś z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 404 kalorie, 52g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz połówki piersi indyka na skórze, sok z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Przyprawiona Pierś Z Indyka, Chili-Spiced Wędzona Pierś Z Indyka, oraz Indyjska przyprawa do indyka i warzyw Ragu.
Instrukcje
W maszynce, puree jogurt z cebulą, czosnek, imbir, sok z cytryny, kurkuma, kminek, kolendra, cynamon i cayenne.
Piersi indyka ułożyć na dużej blasze do pieczenia.
Zalać marynatą jogurtową indyka i natrzeć ją po obu stronach i pod skórą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin i do 24 godzin.
Wyjmij indyka z lodówki na godzinę przed pieczeniem.
Przełożyć piersi indyka (z dowolną marynatą, która się do nich przykleja)na dużą patelnię, skórkę do góry. Doprawić solą i pieprzem i skropić masłem skórę. Piecz przez 20 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 i piec przez 50 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr włożony w najgrubszą część piersi zostanie natychmiast odczytany 16
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut. Rzeźbić i podawać.