Indyjska Ciecierzyca
Indyjska ciecierzyca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. 118 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka czosnku, korzeń imbiru, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciecierzyca W Stylu Indyjskim, Indyjska Przyprawiona Ciecierzyca, oraz Indyjska przyprawiona ciecierzyca ze szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, cebula, i imbir, i gotować, aż rumiane. Wymieszać w garam masala, Channa masala przyprawa, pomidor, woda, i garbanzos; doprawić do smaku z solą. Doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i dusić, aż garbanzos są bardzo miękkie, o 20 protokół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.